6 db tojás,
12 dkg liszt,
12 dkg porcukor.
25 dkg vaj,
25 dkg fondant,
1 dkg kakaó,
1 dkg erős kávé.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, kanalanként eldolgozzuk benne a porcukrot, egyszerre hozzáadjuk a tojássárgás és végül könnyedén hozzákeverjük a lisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Ezt a tortalapot kerek vagy hosszúkás tortaformában süthetjük és számos krémmel tölthetjük meg.Sütése: a sütőpléht zsírpapírral mindig kibéleljük. Ha a gázsütőtepsiben sütjük, úgy az előmelegítés után, középső bordán teljes takaréklángon sütjük, 12-15 percig. Kerek tortaformában, 35-40 perc a sütési ideje.
Kakaókrém: cukorból fele mennyiségű vízzel fondant főzünk és kihűtjük. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóval és kávéval félig kikevert fondant és jól eldolgozzuk, kifagyasztjuk és átkeverve felhasználjuk. 25 dkg vaj, 25 dkg fondant, 1 dkg kakaó, 1 dkg erős kávé.
Hőlégkeveréses sütőt 175 fokra kell állítani és 40 percig kell sütni.
A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk, majd kikent tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük /tűpróbát végezzünk/. Ha kihűlt 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGőz fölött a tésztához minden hozzávalót összemelegítünk,kivéve a lisztet ha levettük a tűzről hozzákeverjük a lisztet jól nyújtható tésztánk legyen.4 részre osztjuk Lisztezett tá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez adunk egy csipet sót, elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és mixerrel morzsás állagúra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, valamint a korábban az 1 dl cukros te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A liszt elkeverése a vajjal/margarinnal és a túróval 2. Az összes többi alapanyag hozzáadása és tészta dagasztása 3. Tészta érés: 40 perc 4. Tészta nyújtása kb. 5mm vastagság...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű