6 db tojás,
12 dkg liszt,
12 dkg porcukor.
25 dkg vaj,
25 dkg fondant,
1 dkg kakaó,
1 dkg erős kávé.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, kanalanként eldolgozzuk benne a porcukrot, egyszerre hozzáadjuk a tojássárgás és végül könnyedén hozzákeverjük a lisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Ezt a tortalapot kerek vagy hosszúkás tortaformában süthetjük és számos krémmel tölthetjük meg.Sütése: a sütőpléht zsírpapírral mindig kibéleljük. Ha a gázsütőtepsiben sütjük, úgy az előmelegítés után, középső bordán teljes takaréklángon sütjük, 12-15 percig. Kerek tortaformában, 35-40 perc a sütési ideje.
Kakaókrém: cukorból fele mennyiségű vízzel fondant főzünk és kihűtjük. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóval és kávéval félig kikevert fondant és jól eldolgozzuk, kifagyasztjuk és átkeverve felhasználjuk. 25 dkg vaj, 25 dkg fondant, 1 dkg kakaó, 1 dkg erős kávé.
Hőlégkeveréses sütőt 175 fokra kell állítani és 40 percig kell sütni.
Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot, a szódát, a kakaót, és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk. Ha kemény lenne, adjunk hozzá még 1-2 kan...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. 2. A cukrokat, a sót és a tojásokat kikeverjük. 3. Hozzáadjuk a lisztet, majd kisebb adagokban hozzákeverjük a tejet is. 4. Sütőpapírral béle...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA cukrot a mézzel és 5 evőkanál vízzel felforraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, a darabokra vágott cukrozott gyümölcsöket, a lisztet, a narancshéjat meg a szeletelt mandulát, és az egé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű