Ne forrald a madártej sárgakrémjét, csak folyamatosan kevergetve melegítsd!
Ha elérte a kívánt állagot, rögtön öntsd át másik edénybe!
A legjobb megoldás a hűtésre, ha egy nagyobb tálba jeges vizet teszel, és abba rakod bele a másik edényben pihenő krémet.
Készítsd el a fehér felhőcskéket a mikróban. Állítsd a mikrót a legnagyobb fokozatra és 20-25 másodperc alatt elkészült a kívánt állagú édesség. Ahogy a duplájára nőttek a felhőcskék, nyisd ki a mikró ajtaját, nehogy rágós, gumivá változzanak!
Hozzávalók:
7 dl tej
5 dl tejszín
6 tojás
140 g cukor
1 mk. keményítő
1 vaníliarúd
1 csipet só
2 narancs
2 lime
10 g instant kávé
néhány levél citromverbéna vagy menta
A tejet a tejszínnel együtt feltesszük melegedni. Közben egy jeges vizes edénybe beleállítunk egy fém keverőtálat, hogy hűljön. Ebbe fogjuk önteni az elkészült sárga krémet.
A cukorból 90 g-ot kikeverünk a tojások sárgájával, a keményítővel, a kikapart vaníliamagokkal és egy csipet sóval. Hozzáöntünk egy keveset a meleg tejes-tejszínes keverékből, majd visszaadjuk a többihez. Közepes lángon, folyamatosan keverve addig főzzük, míg sűrűsödni kezd, akkor a jeges vízben hűlő edényünkbe öntjük. Ne kaparjuk ki az aljára lesült részeket, mert attól lesz rántottaízű a krém.
2 tojásfehérjét (a másik négyet ennél a receptnél nem használjuk) az 50 g cukorral kemény habbá verjük, majd egy tányérra nyomjuk habzsákból. Ha nincs habzsákunk, kanalazhatjuk is. Arra figyeljünk, hogy bőven legyen köztük hely, mert a duplájára nő a hab. Mikró legmagasabb fokozatán 25-30 másodpercig „főzzük”. Ha már nem nőnek tovább, akkor érdemes kivenni őket, hogy ne essenek össze.
Tálaláskor a madártej hideg sárga krémjét beleöntjük a poharakba, rátesszük a „felhőket”, majd tetszőlegesen lime- vagy narancshéjat reszelünk rájuk, vagy megszórjuk az instant kávéval. Verbéna- vagy mentalevelekkel díszítjük.
Ne forrald a madártej sárga krémjét, csak folyamatosan kevergetve melegítsd!
Ha elérte a kívánt állagot, rögtön öntsd át másik edénybe!
A legjobb megoldás a hűtésre, ha egy nagyobb tálba jeges vizet teszel, és abba rakod bele a másik edényben pihenő krémet.
Készítsd el a fehér felhőcskéket a mikróban. Állítsd a mikrót a legnagyobb fokozatra és 20-25 másodperc alatt elkészült a kívánt állagú édesség. Ahogy a duplájára nőttek a felhőcskék, nyisd ki a mikró ajtaját, nehogy rágós, gumivá változzanak!
a lisztet aranysárgára pirítsuk száraz edénybe,a tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverjük,majd lassan hozzá adjuk a lisztet és a tejet.amikor össze állt még kb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát, majd 5 egyenlő részre osztjuk. Két lapot kinyújtunk és gáztepsi hátoldalán halványra sütünk (180 fok, kb 10 perc), m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőtökből kifaragjuk a madár testét, a szárnyakat és a farokrészt külön-külön. A fehérretekből a farokra és a szárnyakra egy-egy rátétet készítünk. A farok részre feketeretek...
Elkészítési idő: 120 perc / elők Nehézség: Közepes