Piskóta tortaalap
1/2 kg túró
4 dl tejszín
1 csomag zselatinpor
csipet só
A túrót áttörjük, a tejszínt felverem, belekeverem a tört túrót, csipetnyi sót hozzáadjuk. A zselatint 1 dl vízzel felteszem forrni, ahogy le van írva a zacskóra. Ha kihűlt, hozzáadom. Ízlés szerint, tehetünk bele gyümölcsös joghurtot.
Nem kell bele cukor, mert eleve cukrozott a tejszín. Kis citromhéjat is lehet bele rakni.
A piskótát félbevágom, rákenem a krémet, megszórom meggyel. Kívülről is megkenem, díszítem meggyel, mandula szelettel.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA datolyákat kimagozzuk, belerakjuk egy tálba és ráöntjük az 1 dl forróvizet és állni hagyjuk 5-10 percig. Közben a száraz hozzávalókat (őrölt mandula, nyílgyökérpor, fahéj, gyöm...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA kekszet morzsásra darálom késes robotgépben, összekeverem a lágy vajjal. A tortaforma aljába nyomkodom egyenletesen a masszát, hűtőbe teszem, amíg elkészül a krém. A habtejszínt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz alap hozzávalóit összegyúrjuk. Ha száraznak és keménynek éreznénk adjunk még hozzá tejet. Ezt a masszát belenyomkodjuk egy 28 cm-es tortaformába, úgy, hogy pereme is legyen,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű