Hozzávalók 2 dl-es pohárral mérve, 25 x 35 cm-es tepsihez
1 pohár natúr joghurt vagy tejföl
3 pohár liszt
1 pohár cukor
1/2 pohár olaj
4 tojás
1 kávéskanál sütőpor
1 evőkanál vaníliás cukor
1/2 kg megtisztított gyümölcs
A tojásokat összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a joghurtot vagy tejfölt, az olajat, végül a sütőporral egybeszitált lisztet. (A tésztát nem szabad sokáig keverni, csak éppen addig, amíg össze nem áll, különben nem lesz puha, levegős a kész sütemény.)
Az így kapott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetején elosztjuk a gyümölcsöt, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. (Tűpróba!)
Piskótát sütni. Krém: tojás,cukor,kakaó,citromhéj gőz fölött sűrűre főzni. Hűteni, Cukor,vaj kikeverni. A két krémet összekeverni. Lehűteni. A piskótát megtölteni, a külsejét is...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz anyagokat alaposan összedolgozzuk, majd kinyújtjuk. Háromszögletű darabokat vágunk belőle, lekvárral töltjük. Batyut formálunk belőle. Kisütjük, porcukorral megszórjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit (20x 30 cm-es) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. A tojást a cukorral és a vanillincukorral habosra keverjük. A mogyorót a morzsával, és a sütőporral jól elk...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KözepesA tojás sárgáit először magában, majd a tejet hozzáadva jól kikeverjük. Hozzáadjuk a vaníliáscukrot, a cukrot és a lisztet. Ezeket folyamatos kevergetés mellett felfőzzük, forrástó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű