Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Poharas keverős


Írta:

Elk. idő: 1/2 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 2 dl-es pohárral mérve, 25 x 35 cm-es tepsihez
1 pohár natúr joghurt vagy tejföl
3 pohár liszt
1 pohár cukor
1/2 pohár olaj
4 tojás
1 kávéskanál sütőpor
1 evőkanál vaníliás cukor
1/2 kg megtisztított gyümölcs

Elkészítés:


A tojásokat összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a joghurtot vagy tejfölt, az olajat, végül a sütőporral egybeszitált lisztet. (A tésztát nem szabad sokáig keverni, csak éppen addig, amíg össze nem áll, különben nem lesz puha, levegős a kész sütemény.)
Az így kapott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetején elosztjuk a gyümölcsöt, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. (Tűpróba!)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
429. Fatörzs
429. Fatörzs

Piskótát sütni. Krém: tojás,cukor,kakaó,citromhéj gőz fölött sűrűre főzni. Hűteni, Cukor,vaj kikeverni. A két krémet összekeverni. Lehűteni. A piskótát megtölteni, a külsejét is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Zsuzsi lekváros batyuja Tahiból
Zsuzsi lekváros batyuja Tahiból

Az anyagokat alaposan összedolgozzuk, majd kinyújtjuk. Háromszögletű darabokat vágunk belőle, lekvárral töltjük. Batyut formálunk belőle. Kisütjük, porcukorral megszórjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mogyorós, kekszes sütemény karamell krémmel
Mogyorós, kekszes sütemény karamell krémmel

A tepsit (20x 30 cm-es) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. A tojást a cukorral és a vanillincukorral habosra keverjük. A mogyorót a morzsával, és a sütőporral jól elk...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anna
Házi krémtúró
Házi krémtúró

A tojás sárgáit először magában, majd a tejet hozzáadva jól kikeverjük. Hozzáadjuk a vaníliáscukrot, a cukrot és a lisztet. Ezeket folyamatos kevergetés mellett felfőzzük, forrástó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk