50 dkg meggy, 2.5 bögre liszt, 2 bögre joghurt, 1 bögre cukor, 0.5 bögre olaj, 4 db tojás, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja
A tojásokat alaposan ki kell keverni a cukrokkal,majd hozzáadjuk a joghurtot és az olajat. Hozzáreszeljük a citromhéjat ,végül hozzáforgatjuk a sütőporos lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk a tésztát, majd szórjuk bele a meggyet.
Előmelegített sütőben 170 C-on kb.30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Az a pohár számít a bögrédnek,amelyikben a joghurt volt.
1. Minden hozzávalót egy nagyobb tálba mérünk, majd összekeverjük nagyjából villával. Ezután összegyúrjuk az egészet, míg össze nem áll szépen. 2. A sütőt bekapcsoljuk alul-felül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat, a tejet, és a cukrot mikróban összeolvasztjuk, majd egy picit hagyjuk hűlni (két-három perc!). 2. A meleg vajas keverékbe villával belekeverjük először az élesztőport,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A mákot ledaráljuk, az almát meghámozzuk, lereszeljük nagylyukú reszelőn, és félretesszük! 2. Az összes többi hozzávalót csomómentesre keverjük, majd végül az almát is hozzákev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű