50 dkg meggy, 2.5 bögre liszt, 2 bögre joghurt, 1 bögre cukor, 0.5 bögre olaj, 4 db tojás, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja
A tojásokat alaposan ki kell keverni a cukrokkal,majd hozzáadjuk a joghurtot és az olajat. Hozzáreszeljük a citromhéjat ,végül hozzáforgatjuk a sütőporos lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk a tésztát, majd szórjuk bele a meggyet.
Előmelegített sütőben 170 C-on kb.30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Az a pohár számít a bögrédnek,amelyikben a joghurt volt.
Az összes hozzávalót tálba öntjük, lágy masszát keverünk belőle, ha túl folyós, akkor keverjünk hozzá még egy kis lisztet. A masszát kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe önt...
Elkészítési idő: 15+40 percFőzzük fel a vizet, majd hagyjuk kihűlni. Egy mélyebb tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a sütőport és a cukrot, majd lassanként öntsük hozzá a kihűlt vizet. Használjunk mixer...
Elkészítési idő:Ezeket összegyúrom, nyújtom, nagy körökre szaggatom és töltöm (lekvár, dió, mák, gesztenye, ki mit szeret). Összegöngyölöm kifli alakba, és irány a sütő. Nem nagy ördögösség az egé...
Elkészítési idő: 1 óra1. A hozzávalókat összekeverjük. 2. Forró, bő olajba szaggatunk nokedliszagatóval, kis merőkanálnyi adagokat a tésztából, és aranybarnára sütjük őket. Kb. 4-es fokozaton érdemes...
Elkészítési idő: