- 1 csokor spárga
- kb. 200 g bacon
A fokhagymás mártogatós hozzávalói:
- 200 ml natúr joghurt
- só
- fokhagyma
- metélőhagyma
◾️A spárgákat a síp alatt megtisztítjuk, a végét ami fás lehet, levágjuk.
◾️Baconszelettel spirál alakban betekerjük.
◾️180 fokon az előmelegített sütőben a bacon pirulásáig sütjük.
◾️Ezalatt elkészítjük a mártogatóst.
▪️A joghurtot ízesítjük a sóval, a zúzott fokhagymával és apróra vágott metélőhagymával.
A céklákat alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben 1 óra alatt puhára sütjük, majd hagyjuk langyosra hűlni, és vékonyan felszeleteljük. Az avokádókat félbevágjuk, a magjukat...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA csíkokra vágott kelkáposztát kevés zsiradékon megpárolom, hozzáadom a majorannát, ételízesítőt, sót, borsot majd egy kevés fűszerpaprikát. Felöntöm annyi vizzel, hogy ellepje maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A főtt tojásokat a tetejénél kettévágjuk és sárgájukat kiszedjük, és majd a fehérjébe rakjuk vissza a tölteléket. A tojások alsó feléből is levágunk egy apró darabot, hogy a csi...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA virslit felvágjuk kb. 1-1,5 cm-es darabokra. A krumplit megpucoljuk, ha nagyobbak, félbevágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű