- 1 csokor spárga
- kb. 200 g bacon
A fokhagymás mártogatós hozzávalói:
- 200 ml natúr joghurt
- só
- fokhagyma
- metélőhagyma
◾️A spárgákat a síp alatt megtisztítjuk, a végét ami fás lehet, levágjuk.
◾️Baconszelettel spirál alakban betekerjük.
◾️180 fokon az előmelegített sütőben a bacon pirulásáig sütjük.
◾️Ezalatt elkészítjük a mártogatóst.
▪️A joghurtot ízesítjük a sóval, a zúzott fokhagymával és apróra vágott metélőhagymával.
4 burgonyát megfőzünk, áttörjük, 4 tojás ságáját, 4 kanál tejfelt, 1 kiskanál rumor, 3 dk. élesztőt kevés tejjel mekelesztve összekeverünk és annyi lisztet adunk hozzá, hogy valami...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gombákat megmossuk és leszárazzuk. Egy kiskanállal kicsit kikaparjuk a belsejüket, hogy több töltelék beleférjen, a külsejüket megkenjük kevés olívaolajjal és egy sütőlemezre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkiniket félbevágjuk, a közepét kivájjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A bacont serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a padlizsánt, a paprikát és a pórét. Megsózzuk, és 3-4 percig pá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes