-12 szelet lapsajt
-10 dkg reszelt sajt
-10 dkg sajtkrém
-10 dkg vaj
-9 szelet gépsonka,
-1 db cérnakolbász ( 30 cm)
-5 tojás,
-1 kiskanál mustár,
-só,
-bors,
-petrezselyem levél
Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a lapsajtot úgy, hogy kissé fedjék egymást, megszórtam a reszelt sajttal és 2 percre meleg sütőbe tettem, épp csak, hogy kissé összeolvadjon. Míg lehűlt, a megfőtt tojásfehérjét felapróztam, összekevertem a sajtkrémmel, a petrezselyemmel , sóval, borssal ízesítettem, majd rákentem a sajtra és befedtem a sonkaszeletekkel. A tojássárgáját kikavartam a vajjal , a kiskanál mustárral , sóval, majd a sonkára kentem erre rátettem a kolbászt és szorosan feltekertem , fóliába csomagoltam és lehűtöttem. Éles késsel szeleteltem.
A hasaalja szalonnát előfőzöm fokhagymás, bebérleveles, majorannás, sós, borsos lében. Amikor megpuhult piros, ropogósra sütöm. Amikor kihűlt felszeletelem. A felszúrt dagadót ízl...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejfölt és joghurtot fakanállal összekeverjük egy nagy tálban, majd textilbe öntjük a masszánkat. A textil négy sarkát átellenben csomózzuk és egy éjszakát fellógatva, csepegt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát meghámozzuk, karikára vágjuk, besózzuk és állni hagyjuk. A fokhagymát összetörve a tejfölhöz adjuk, a borecettel habosra kavarjuk. Az uborkát kinyomkodjuk és egy tálba...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tojást keményre főzzük. Kihűtjük. Apró kockákra vágjuk, majd villával is összetörjük, hogy még kisebb darabokká váljon. A vajat a tejföllel simára keverjük. Hozzáadjuk az összet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű