Családireceptkönyv.hu

Obatzda


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


ZUTATEN
- 2 große Zwiebel
- 1,200 g reifer Camembert
- 750 g Frischkäse
- 200 g weiche Butter
- 2 TL Paprika, edelsüß
- Salz
- schwarzer Pfeffer
- 1 Bund Schnittlauch zum Anrichten

Elkészítés:


ZUBEREITUNG
Die Zwiebel schälen und sehr fein hacken. Den Camembert mit einer Gabel zerdrücken. Frischkäse, Butter und Zwiebel untermischen.
Den Käse mit Paprika, Salz und Pfeffer würzen. Nach Belieben abschmecken.
Bis zum Servieren zugedeckt etwa 30 Min. durchziehen lassen und kurz vor dem Servieren nochmals abschmecken. Den Schnittlauch waschen, trockentupfen und in Röllchen schneiden. Den Obatzdn nach Belieben mit Schnittlauchröllchen bestreuen.
Wie isst man Obatzda?
Das bayerische Original isst man ganz traditionell zur Brotzeit. Fein bestreut mit Petersilie, nicht zu vergessen rote, edelsüße Paprika in Pulverform, die laut Rezept für die richtige Würze sorgt.

In den bayerischen Biergärten und Wirtshäusern wird zum Obatzda, der übrigens auch unter der Schreibungen Obazda oder Obatzter bekannt ist, ganz klassisch eine Brezel serviert. Diese wird einfach ganz leger in die köstliche Frischkäse-Zubereitung gestippt.

Sie können den Obatzda aber natürlich auch wie einen Brotaufstrich verwenden - Hauptsache Sie vergessen die allerwichtigste "Beilage" nicht: ein frisches Bier. Aber keine Sorge, selbstverständlich schmeckt der Obazda auch zu antialkoholischen Getränken

Obatzda

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szendvicskrémek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Edit
VEGÁN MÁJKRÉM
VEGÁN MÁJKRÉM

30 dkg gombát sós vízben megfőzni vagy pici olajon megdinsztelni. Pici olajon 3 cikk fokhagymát, fél vöröshagymát megdinsztelni. Fűszerezni só, bors, kömény, bazsalikom, majoranna...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tibor
Zakuszka
Zakuszka

A paprikát a sütőben megsütöm, utána finoman megsózom, majd óvatosan lehúzom a héját. A padlizsánt nyílt lángon körbepitírom, majd sütőpapírral bélelt tepsiben puhára sütöm. Ezt kö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Tonhalkrém
Tonhalkrém

A tonhalat lecsepegtetjük, majd alaposan kikeverjük a vajjal és a majonézzel.

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemáj pástétom
Csirkemáj pástétom

A finomra vágott vöröshagymát egy evőkanálnyi vajon (amit a hideg vajból veszünk el) puhára pároljuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát és a megtisztított csirkemájat. Az e...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk