menu

Családireceptkönyv.hu

Obatzda


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


ZUTATEN
- 2 große Zwiebel
- 1,200 g reifer Camembert
- 750 g Frischkäse
- 200 g weiche Butter
- 2 TL Paprika, edelsüß
- Salz
- schwarzer Pfeffer
- 1 Bund Schnittlauch zum Anrichten

Elkészítés:


ZUBEREITUNG
Die Zwiebel schälen und sehr fein hacken. Den Camembert mit einer Gabel zerdrücken. Frischkäse, Butter und Zwiebel untermischen.
Den Käse mit Paprika, Salz und Pfeffer würzen. Nach Belieben abschmecken.
Bis zum Servieren zugedeckt etwa 30 Min. durchziehen lassen und kurz vor dem Servieren nochmals abschmecken. Den Schnittlauch waschen, trockentupfen und in Röllchen schneiden. Den Obatzdn nach Belieben mit Schnittlauchröllchen bestreuen.
Wie isst man Obatzda?
Das bayerische Original isst man ganz traditionell zur Brotzeit. Fein bestreut mit Petersilie, nicht zu vergessen rote, edelsüße Paprika in Pulverform, die laut Rezept für die richtige Würze sorgt.

In den bayerischen Biergärten und Wirtshäusern wird zum Obatzda, der übrigens auch unter der Schreibungen Obazda oder Obatzter bekannt ist, ganz klassisch eine Brezel serviert. Diese wird einfach ganz leger in die köstliche Frischkäse-Zubereitung gestippt.

Sie können den Obatzda aber natürlich auch wie einen Brotaufstrich verwenden - Hauptsache Sie vergessen die allerwichtigste "Beilage" nicht: ein frisches Bier. Aber keine Sorge, selbstverständlich schmeckt der Obazda auch zu antialkoholischen Getränken

Obatzda

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szendvicskrémek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás kapros fetás krém
Fokhagymás kapros fetás krém

A krémsajtot és a fetát botmixerrel krémesítjük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, és addig keverjük, amíg sima, krémes állagot nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a tejfölt va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Gombás melegszendvicskrém
Gombás melegszendvicskrém

Gombát tisztítás után feldaraboljuk. Hagymát is felaprítjuk, majd kevés zsiradékon pirítsuk meg, húzzuk félre, tegyünk rá egy kis pirospaprikát. Jöhet a gomba, rögtön sózzuk meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Házi májkrém (Szotyiművek)
Házi májkrém (Szotyiművek)

A májat tisztítsd meg, és ha van időd rá, áztasd tejben néhány órát, vagy akár egy egész éjszakát. A hagymát szeleteld vékony csíkokra, és a zsír felén futtasd meg. Add hozzá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sárgarépakrém
Sárgarépakrém

A répát meghámozzuk, és apróra reszeljük, hozzákeverjük a többi összetevőt.

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk