- 8 tojás
- 125 gr májkrém
- 2 ek tejföl
- 1 ek mustár
- só
-őrölt bors
- petrezselyemzöld
- 100 ml majonéz
- 5 kanál tejföl
A tojásokat keményre főzöm, megpucolom, kettévágom.
A sárgáját kiveszem villával összetöröm, majd a tejföllel(2 kanál), meg a mustárral simára keverem.
Hozzáadom a májkrémet, sóval, őrölt borssal és az apróra vágott petrezselyemmel ízesítem.
A jól kikevert májas tölteléket a fél tojásfehérjékbe halmozzuk
.A majonézet összekavarom a tejföllel egy tálba öntöm és belehelyezem a töltött tojásokat tetszés szerint díszítem.
Szakács: Éva
A tojásokat tegyük vízbe, miután felforrt, zárjuk el és 10 percig hagyjuk benne. Pucoljuk meg, felezzük el és szedjük ki a sárgáját. Süssük meg a bacont, majd adjuk a tojássárgáj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA karfiolt rózsáira szedjük, jól átmossuk. Lobogó, sós vízben pár perc alatt épp roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni. Három tálkát készítünk. Az elsőbe szórjuk a li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit és a tojást megfőztem, együtt. A löncs konzervet kis kockákra vágtam. Ugyanígy jártam el az uborkával is. A hagymát megpucoltam és aprítóban jó apróra felvágtam. Az a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA megtisztított padlizsánokat felkarikázzuk, megfőzzük, leszűrjük, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, a gyalult vöröshagymát, az ecettel és cukorral elkevert étolajat, a finomr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű