2 darab közepes méretű (35-40 dkg) cukkini
5 dkg kockázott bacon
1 db kockára vágott kaliforniai paprika
4 dkg kockára vágott póréhagyma
4 dkg kockára vágott padlizsán
4 db koktélparadicsom
4 dkg juhtúró
4 szelet ementáli
A cukkiniket félbevágjuk, a közepét kivájjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
A bacont serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a padlizsánt, a paprikát és a pórét. Megsózzuk, és 3-4 percig pároljuk.
A párolt keveréket a kivájt cukkinikbe töltjük, a tetején elosztjuk a juhtúrót, a félbevágott paradicsomokat, és lefedjük a sajtszeletekkel.
Előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Tálalás előtt levágjuk a cukkinik töltetlen végeit.
Knorr sajtszósszal tálaljuk.
A túrót szitán áttörjük, összekeverjük a majonézes tormával. Habzsákba tesszük, és megtöltjük a sonkaszeleteket, díszítjük.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű10 dk vajjal 15 dk lisztből 1 tojás sárgájával annyi tejfellel, hgoy pogácsa keménységű tésztát kapjunk, tésztát készítünk. Apró kolbászokat v. virslit vízben megfőzünk és kihűtjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKacsamáj/libamáj fagyasztása. Sütés után is lehet? Nyersen, mert a sült máj megkeménykedik normál állapotban is, de lefagyasztva sem jobb a helyzet. Viszont finom házi májas pás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTócsnit készítünk a szokásos módon csak nagyobbakba Burgonya lereszelve és annyi liszttel sűrítve, hogy ne folyjon. Üssünk bele tojást és fűszerezzük (zúzott fokhagyma, bors, só,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű