3 nagy vagy 4 kisebb tojás
2 púpos ek liszt
2 ek tejföl
kb 10 dkg sajt
1 pritamin vagy kaliforniai paprika
só, bors ízlés szerint
10 dkg tetszés szerinti szalámi
1 csokor petrezselyemzöld
25 szor 35 tepsihez
A sütőt melegítsük elő 180 fokra alsó-felső sütéssel.
A paprikát és petrezselyemzöldet vágjuk apróra. A sajtot reszeljük le.
A tokásokat üssük le, majd verjük fel. Adjuk hozzá a lisztet, tejfölt, paprikát, petrezselymet és sózzuk, borsozzuk.
Az egészet jó alaposan keverjük össze, majd terítsük a masszát egy sütőpapírral bélelt, 25*35 cmes tepsibe és 15 perc alatt süssük készre.
Még melegen kivesszük a tepsiből és rászórjuk a sajtot, majd kitesszük szalámival és feltekerjük.
Becsomagoljuk a sütőpapírba, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt, akkor felszeleteljük.
A tojástekercshez a tojásokat a tejjel, a liszttel, az ételízesítővel meg a reszelt sajttal jól kikavarjuk, majd a vastagon kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA parmezánt és a mascarponét és az ízlés szerinti sajtot krémesre keverjük, majd hozzáreszeljük a fokhagymát, és sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük. A masszát legalább 1 órá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA póréhagymát felszeleteljük, és megdinszteljük az olajon vagy vajon. Mikor megfonnyadt, hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát. Felengedjük vízzel, fűszerezzük, majd főzzük. Mik...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítjük a tölteléket. A megtiszított és apróra vágott hagymát a zsiradékon megdinszteljük a préselt fokhagymával együtt, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Kics...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű