1/2 kg kelkáposzta
só
2 tojás
15 dkg zsemlyemorzsa
zsír
1/2 kelkáp. sós vízben puhára főzünk, azután lecsorgatjuk, cikkekre vágjuk, megforgatjuk 2 habart tojásban, 15 dk. zsemlyemorzsában, sózzuk és forró vízben kisütjük.
Kacsamáj/libamáj fagyasztása. Sütés után is lehet? Nyersen, mert a sült máj megkeménykedik normál állapotban is, de lefagyasztva sem jobb a helyzet. Viszont finom házi májas pás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű16 dg. tisztított gombát apró metéltre vágunk, 2 dk. vajon megpároljuk, 1 tejbe áztatott, kinyomott zsemlyét átörünk a gombához adjuk 4 tojás sárgájával, egy késhegy pástétom fűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLereszeljük a burgonyát, kifacsarjuk, hogy megszabaduljunk a felesleges nedvességtől. Hozzáadjuk a darált húshoz, majd belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, fokhagymát, v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSpenót rolád friss sajttal,vörösboros eper öntettel A spenót leveleket alaposan megmosom, majd a leveleken maradt víz cseppekkel megpárolom, ez csak néhány perc, közben a tojáso...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes