1/2 kg kelkáposzta
só
2 tojás
15 dkg zsemlyemorzsa
zsír
1/2 kelkáp. sós vízben puhára főzünk, azután lecsorgatjuk, cikkekre vágjuk, megforgatjuk 2 habart tojásban, 15 dk. zsemlyemorzsában, sózzuk és forró vízben kisütjük.
A paprikákat megmossuk és kicsumázzuk. Ügyeljünk arra, hogy a paprika ne törjön vagy sérüljön meg. Egy tálban összekeverjük a juhtúrót, a vajat és a krémsajtot, hozzáadjuk az apró...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű25 dkg makarónit megfőztem, hűtöttem, majd olívával meglocsoltam. 1 paradicsomot, 1 paprikát, 2 szál újhagymát, 10 dkg sonkát, 10 dkg fetát apróra vágtam, hozzákevertem a tésztához...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt a villanykályha tetején egy régi serpenyőben jó puhára sütöm mindenik oldalára megfordítva.(otthon Erdélyben parázson sütöttem) Közben elkészítem a majonézt a tojás s...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zöldségeket kockákra vágjuk és egy kevés olajban átpirítom. Kiszedjük, és a maradék olajban a kisebb kockára vágott húst fehéredésig pirítom. Felöntöm kb 1,5 l vízzel, beletesze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű