1/2 kg főtt burgonya
kb. 20 dkg liszt
só
5 g sütőpor
A burgonyát sós vízben készre főzzük, majd összetörjük, sózzuk.
A kihűlt burgonyát sütőporral, és annyi liszttel, amennyit felvesz, összekeverjük. A tésztát lisztes deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk, majd bő olajban pár perc alatt kisütjük.
12 dk makarónit apróra tördelünk, forró vízben puhára főzzük lemossuk és 1 diónyi olvasztott vajbn átforgatjuk. 2dk-s besamellt készítünk és - ha kihűlt - hozzáadjuk 5 dk sajtot, 2...
Elkészítési idő:A tejfölt a sajtkrémmel és borssal összekeverjük, és állni hagyjuk. Beletesszük a többi hozzávalókat, és jól összekeverjük.
Elkészítési idő:A kisütött tükörtojásból kiszedjük a sárgáját, 20 dk. párolt darált hússal keverjük, sózzuk, borsozzuk. 1-2 kanál tejfelt adunk hozzá. A tölteléket betöltjük a tojásba. Zsírral kik...
Elkészítési idő:Palacsinta 1. variáció: A tojást gépi habverővel felverjük, belekeverjük a krémet, kicsit sózhatjuk is. Majd közepes tűzön kisütjük egy olajsprayvel spriccelt serpenyőben. Pala...
Elkészítési idő: 1 óra