- 37 g 1:4 édesítőszer
- 140 g teljes kiőrlésű liszt
- 60 g finomliszt
- 2 banán
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 100 ml olaj
- 1 csipet só
- 1 teáskanál fahéj
- vaníliapaszta
◾️A liszteket átszitáljuk.
◾️A banánt turmixgépben vagy villával összetörjük.
◾️Az alapanyagokat összekeverjük és egy sütőpapírral bélelt kalácsformába öntjük.
◾️Ha szeretnénk, cukormentes mogyorókrémet is tehetünk bele.
▪️Ez esetben a tészta felét tegyük a formába, kenjük meg a mogyorókrémmel és mehet rá a tészta másik fele.
◾️A sütőt 180°-ra előmelegítjük és 35-40 perc alatt megsütjük a sütit.
A hajtogatáshoz: - 5 dkg puha vaj vagy margarin - 12 dkg füstölt sajt reszelve (esetleg a hajtogatásnál lehet sima trappista sajt is, de a tetejére már mindenképp füstölt sajtot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKisült a kinyomós, fontos hozzá tenni, hogy a tésztának jól le kell hűlnie. A tepsit nem szabad kikenni, lisztezni, sütőpapírral kibélelni. A csupasz tepsire jól ragad a tészta, s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a szárazakat összekeverem (liszt, cukor, sütőpor, vaníliás cukor), majd a többi hozzávalót hozzáadom. Fél órát állni hagyom, a sütőt előmelegítem. A tészta egyik felét kiny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű50 g étcsokoládét lereszelünk. A maradék étcsokoládét a likőrrel és a vajjal együtt felolvasztjuk. Hozzáadjuk a porcukrot és a mandulát, majd összekeverjük. 1-2 órára hűtőbe tes...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű