Családireceptkönyv.hu

Csirkemájas rizottó


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 500 g csirkemáj
- 1 fej hagyma
- 300 g zöldborsó (lehet fagyasztott is)
- bors
- majoranna
- olaj
- só
- reszelt sajt
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz (4 x fél bögre)

Elkészítés:


◾️Első lépésben a májat megtisztítjuk és felkockázzuk. Én nem szoktam túl apróra vágni.
◾️A rizst olajon pici sóval megpirítjuk.
◾️A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon pirítani kezdjük.
◾️Ha kb. ¾-ig megpirult rádobjuk a májat, hozzáadjuk a borsot és a majorannát, majd fehéredésig pirítjuk.
◾️Jöhet bele a borsó, amivel picit átforgatjuk a májat.
◾️Ezután hozzáadjuk a megpirított rizst és felöntjük fél bögre (az a bögre, amivel a rizst is mértük) vízzel és lefedjük.
◾️Ha teljesen felitta a vizet, jöhet még egy fél bögre víz. Ezt még 2x ismételjük meg, tehát 4 x fél bögre vizet adjunk hozzá. Kevergetni, ha lehet ne keverjük, inkább rázogassuk az edényt.
◾️Ha hozzáadtuk az összes vizet és fel is itta valamint megpuhult a rizsünk is, mehet bele a só (Fontos, hogy ezt csak a végén adjuk hozzá, mert különben a máj megkeményedik.) és el is készültünk
◾️Reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


💡Tipp: Egy rész víz helyett száraz fehérbort is adhatsz hozzá.

Csirkemájas rizottó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pikáns zöldséges csirkemell
Pikáns zöldséges csirkemell

Az olajon megpirítjuk a csíkokra vágott csirkehúst. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a szójaszósszal és a worcester szósszal. Kevés vízzel felöntjük, hozzáadjuk a zsülienre vágott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kínai Csirke
Kínai Csirke

1. A húst felkockázzuk. 2. Egy tálba összekeverjük a bunda hozzávalóit. /liszt , víz , olaj, só tojás, sütőpor /, Beleforgatjuk a csirke mellet és kisütjük . 3. Közben elkészí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rántott csirkecomb felső szezánmagos bundában
Rántott csirkecomb felső szezánmagos bundában

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, bevágjuk a csontok mellett - hogy jól átsüljön - és besózzuk. Elkészítjük a panírozás hozzávalóit. Az első tányérba tesszük a lisztet,...

Elkészítési idő: 1,5-óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk