- kb. 500 g csirkemell
- kb. 250 g fagyasztott karfiol
- kb. 250 g fagyasztott brokkoli
- só
- bors
- reszelt sajt
A besamelmártás hozzávalói:
- 80 g margarin vagy vaj
- 4 púpos evőkanál liszt
- 400 ml tej
- só
- fehér bors
- szerecsendió
◾️A zöldségeket, enyhén sós vízben kb. ¾-ig megpároljuk. (A lényeg, hogy ne főzzük szét teljesen.). Ezután leszűrjük őket.
◾️A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.
◾️Egy kisebb sütőedény vagy tepsi aljára rakjuk a csirkemell felét.
◾️A mártáshoz a margarint felolvasztjuk, és a lisztet megpirítjuk rajta.
◾️Hozzáadjuk a tejet, a sót, a borsot és szerecsendiót majd csomómentesre keverjük és a tűzre/hőre visszatéve besűrítjük.
◾️A tepsiben lévő csirkemellekre tesszük a zöldség felét és a mártás felét.
◾️Jöhet a hús másik fele, a zöldség másik fele és a maradék mártás.
◾️Végül megszórjuk a reszelt sajttal és 200°-ra előmelegített sütőben 35-40 percet sütjük.
Először bepácoljuk a csirkecombokat: mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és megkenjük két evőkanál mustárral, majd félretesszük őket. (Nyilván minél többet áll, annál jobb, de nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt a húslevest úgy szoktam készíteni, amikor forr a víz, akkor rakom bele a húsdarabokat! Tehát először is fel rakok egy 8-literes fazék kb-5-liter vizet, és elkezdem a húsokat e...
Elkészítési idő: 15-20/perc Nehézség: KönnyűA húst szeletekre vágjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A bundához egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat. Beleöntjük a tejet és megsózzuk. Egy habverő s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockákra vágott hagymát olajban megpároljuk. Beletesszük a csíkokra vágott húst, az áttört fokhagymát és a fűszereket. Kevés vízzel félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a Medve sajtot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű