- 300 g cukormentes étcsokoládé
- csipet só
- késhegynyi fahéj
- 6 tojás
- 40 g 1:4 édesítő
- 200 ml cukormentes habtejszín
- 1 kanál vaníliakivonat
◾️A csokoládét a fahéjjal és a sóval gőz fölött megolvasztjuk.
◾️Ezután hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a tejszínt majd picit hagyjuk visszahűlni.
◾️A tojásokat az édesítővel habosra keverjük és fokozatosan adagolva hozzáadjuk a csokoládés krémet is.
◾️Egy 20 cm-s tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beletöltjük a masszát.
◾️160°-ra előmelegítjük a sütőt és kb. 35 perc alatt megsütjük a tortát.
◾️Akkor a jó, ha még a közepe picit remegős.
◾️A formában hagyjuk kihűlni.
Por édesítővel meghintve tálaljuk
1Egy 22-26 cm átmérőjű tortakarikát vajazz ki, és szórj ki darált mákkal. A tojásokat válaszd szét. 2A vajat jól habosítsd fel a hozzá való porcukorral - a hozzávalók közt az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a tejet és a cukrot felfőzzük. A zselatint kevés tejjel gőz fölött felolvasztjuk. Hűlni tesszük,mikor langyos a kettőt összevegyítjük. Felverjük a tejszínhabot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVálasszuk szét a tojásokat és a fehérjéket, verjük kemény habbá 10 dkg kristálycukorral. Tegyük félre. A Rámát keverjük habosra a porcukorral és a tojás sárgákkal. A lisztet al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát (3 lap) elkészíteni és meghűteni. Ehhez 4 tojássárgáját különválasztani a fehérjétől. A sárgájára ráönteni a sütőport, és félretenni. A tojások fehérjét kemény habbá ver...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyű