- 300 g cukormentes étcsokoládé
- csipet só
- késhegynyi fahéj
- 6 tojás
- 40 g 1:4 édesítő
- 200 ml cukormentes habtejszín
- 1 kanál vaníliakivonat
◾️A csokoládét a fahéjjal és a sóval gőz fölött megolvasztjuk.
◾️Ezután hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a tejszínt majd picit hagyjuk visszahűlni.
◾️A tojásokat az édesítővel habosra keverjük, és fokozatosan adagolva hozzáadjuk a csokoládés krémet is.
◾️Egy 20 cm-s tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beletöltjük a masszát.
◾️160°-ra előmelegítjük a sütőt és kb. 35 perc alatt megsütjük a tortát.
◾️Akkor a jó, ha még a közepe picit remegős.
◾️A formában hagyjuk kihűlni.
Por édesítővel meghintve tálaljuk
175 fokra melegítsd elő a sütőt. Bélelj ki sütőpapírral egy kerek, kapcsos tortaformát. A kekszet daráld apróra, majd az olvasztott vajjal keverd össze. Amikor jól összeállt, ny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjét pedig 1 ek cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a sót, a...
Elkészítési idő: 95 perc Nehézség: KözepesA gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés Kemény tészta elkészítése: A sütőport elkeverjük a lisztben, majd hozzáadjuk a maradék hozzávalót, és egyenletes tésztává gyúrjuk. Egy keményebb jellegű tésztát...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Könnyű