- 37 g 1:4 por édesítő
- 315 g teljes kiőrlésű liszt
- 135 g finomliszt
- 1 tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 3 evőkanál olvasztott mézhelyettesítő
- 3 evőkanál olvasztott margarin
- 10 g fahéj
- tej (annyi, hogy gyúrni lehessen)
A krém hozzávalói:
- 750 ml tej
- 80 g búzadara vagy barna rizsdara
- 150 g margarin
- 62 g 1:4 por édesítő
- 1 csomag zero vaníliás cukor
A máz hozzávalói
- 37 g 1:4 por édesítő
- 20 g kakaópor
- 3 evőkanál víz vagy tej
- 50 g margarin
◾️Az alapanyagokat összegyúrjuk és 3 cipót formázunk belőle.
◾️Mindhármat kinyújtjuk és tepsi hátoldalán megsütjük.
▪️Vigyázzunk, ne süssük túl.
◾️A tejben a búzadarát simára főzzük és kihűtjük.
◾️A margarint az édesítővel kikeverjük és a kihűlt grízhez adjuk.
◾️A krémmel megtöltjük a lapokat.
◾️Az édesítőt, a kakaóport és a vizet/tejet simára keverjük és alacsony fokozaton 5 percig kevergetjük.
◾️A tűzről levéve hozzáadjuk a margarint és a süti tetejére simítjuk a csokit.
A kekszet ferdén tesszük a tészta közepébe, majd pillecukor, csoki, keksz, cukor, csoki. A tészta széleit ráhajtuk, a tojásos vízzel lekenjük, amitől fényes és barna lesz. 190 fo...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesTésztához Az egész tojásokat a cukorral és vanília cukorral habosra keverjük robotgéppel. Amikor már jó habos lesz, beletesszük a forró vizet, és tovább keverjük kb. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőként a kekszeket kirakom egy nagy gáztepsi aljába. Kevés tejjel a három pudingport habverővel csomómentesre keverem, felöntöm a maradék tejjel, belekanalazom a cukrot és hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeldarabolunk 150 g csokit, közben felmelegítünk 400 ml tejszínt, és beletesszük a csokidarabokat, és addig kevergetjük, amíg teljesen szét nem olvadnak. Hagyjuk kihűlni, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű