- 37 g 1:4 por édesítő
- 315 g teljes kiőrlésű liszt
- 135 g finomliszt
- 1 tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 3 evőkanál olvasztott mézhelyettesítő
- 3 evőkanál olvasztott margarin
- 10 g fahéj
- tej (annyi, hogy gyúrni lehessen)
A krém hozzávalói:
- 750 ml tej
- 80 g búzadara vagy barna rizsdara
- 150 g margarin
- 62 g 1:4 por édesítő
- 1 csomag zero vaníliás cukor
A máz hozzávalói
- 37 g 1:4 por édesítő
- 20 g kakaópor
- 3 evőkanál víz vagy tej
- 50 g margarin
◾️Az alapanyagokat összegyúrjuk, és 3 cipót formázunk belőle.
◾️Mindhármat kinyújtjuk, és tepsi hátoldalán megsütjük.
▪️Vigyázzunk, ne süssük túl.
◾️A tejben a búzadarát simára főzzük és kihűtjük.
◾️A margarint az édesítővel kikeverjük és a kihűlt grízhez adjuk.
◾️A krémmel megtöltjük a lapokat.
◾️Az édesítőt, a kakaóport és a vizet/tejet simára keverjük és alacsony fokozaton 5 percig kevergetjük.
◾️A tűzről levéve hozzáadjuk a margarint és a süti tetejére simítjuk a csokit.
A tojásokat a xilittel szétválsztás nélkül kézi mixerrel kihabosítjuk (min. 8-10 percig). Rászitáljuk a szódabikarbónával, kakaóporral elkevert lisztet és kézi habverővel összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kakaós tésztához a tojások sárgáját a többi alapanyaggal kikeverjük, majd a felét egy közepes tepsibe simítjuk. A kókuszos tésztához a tojások fehérjét felverjük a cukorral, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a kakaó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk és összekeverjük kevés cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót, cukrot, sü...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes