- 150 g porcukor
- 450 g liszt
- 1 db tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 3 evőkanál olvasztott méz
- 3 evőkanál olvasztott margarin
- 10 g fahéj
- szükség szerint tej (annyi, hogy gyúrni lehessen)
Krém:
- 750 ml tej
- 8 dkg búzadara
- 150 g margarin
- 250 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
Máz:
- 150 g porcukor
- 20 g kakaópor
- 3 evőkanál víz vagy tej
- 50 g margarin
👉Az alapanyagokat összegyúrjuk és 3 cipóra osztjuk.
👉Kinyújtjuk és tepsi hátoldalán egyenként megsütjük őket.
👉A tejet a búzadarával simára főzzük. Hagyjuk kihűlni, néha megkeverve, hogy ne bőrösödjön be.
👉A margarint a porcukorral kikeverjük és a kihűlt grízzel összedolgozzuk.
👉A lapokat megkenjük a krémmel.
👉A mázhoz a porcukrot, a kakaóport és a vizet simára keverjük.
👉5 percig alacsony fokozaton kevergetjük majd a tűzről levéve hozzáadjuk a margarint.
👉A süti tetejére kenjük.
A tésztát (mindegy hogy házi vagy bolti fagyasztott) kinyújtom, 3-4 mm vékonyra, majd 2 cm csíkokra vágom, henger alakra tekerem, tojással lekenem, és 150 fokos sütőben aranybarnár...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA zselé készítése: A hideg gyümölcslébe beáztatjuk a zselatint, felfőzzük, és ha sima kihűtjük. A krém készítése: A tejszínt kemény habbá verjük, megcukrozzuk, beleöntünk 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vadász szelet első lépéseként a tésztához a vajat és a mézet egy kicsi lábasban összeolvasztjuk, majd a többi hozzávalóval együtt egy robotgép segítségével enyhén ragadós tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásfehérjét felverjük 8 dkg cukorral, a sárgáját másik tálkában krémesre keverjük 7 dkg cukorral és 3 evőkanál vízzel. Óvatosan, gépi habverő nélkül egybeforgatjuk az egészet....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes