menu

Családireceptkönyv.hu

Fahéjas mézes krémes 🍯


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 1 tepsi
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 150 g porcukor
- 450 g liszt
- 1 db tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 3 evőkanál olvasztott méz
- 3 evőkanál olvasztott margarin
- 10 g fahéj
- szükség szerint tej (annyi, hogy gyúrni lehessen)

Krém:
- 750 ml tej
- 8 dkg búzadara
- 150 g margarin
- 250 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor

Máz:
- 150 g porcukor
- 20 g kakaópor
- 3 evőkanál víz vagy tej
- 50 g margarin

Elkészítés:


👉Az alapanyagokat összegyúrjuk és 3 cipóra osztjuk.
👉Kinyújtjuk és tepsi hátoldalán egyenként megsütjük őket.
👉A tejet a búzadarával simára főzzük. Hagyjuk kihűlni, néha megkeverve, hogy ne bőrösödjön be.
👉A margarint a porcukorral kikeverjük és a kihűlt grízzel összedolgozzuk.
👉A lapokat megkenjük a krémmel.
👉A mázhoz a porcukrot, a kakaóport és a vizet simára keverjük.
👉5 percig alacsony fokozaton kevergetjük majd a tűzről levéve hozzáadjuk a margarint.
👉A süti tetejére kenjük.

Fahéjas mézes krémes 🍯

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtosroló
Sajtosroló

A tésztát (mindegy hogy házi vagy bolti fagyasztott) kinyújtom, 3-4 mm vékonyra, majd 2 cm csíkokra vágom, henger alakra tekerem, tojással lekenem, és 150 fokos sütőben aranybarnár...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejszínhabos zselés gymölcstorta
Tejszínhabos zselés gymölcstorta

A zselé készítése: A hideg gyümölcslébe beáztatjuk a zselatint, felfőzzük, és ha sima kihűtjük. A krém készítése: A tejszínt kemény habbá verjük, megcukrozzuk, beleöntünk 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Vadász szelet
Vadász szelet

A vadász szelet első lépéseként a tésztához a vajat és a mézet egy kicsi lábasban összeolvasztjuk, majd a többi hozzávalóval együtt egy robotgép segítségével enyhén ragadós tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Kinder pingui
Kinder pingui

A tojásfehérjét felverjük 8 dkg cukorral, a sárgáját másik tálkában krémesre keverjük 7 dkg cukorral és 3 evőkanál vízzel. Óvatosan, gépi habverő nélkül egybeforgatjuk az egészet....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk