- 37 g 1:4 por édesítő
- 315 g teljes kiőrlésű liszt
- 135 g finomliszt
- 1 tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 3 evőkanál olvasztott mézhelyettesítő
- 3 evőkanál olvasztott margarin
- 10 g fahéj
- tej (annyi, hogy gyúrni lehessen)
A krém hozzávalói:
- 750 ml tej
- 80 g búzadara vagy barna rizsdara
- 150 g margarin
- 62 g 1:4 por édesítő
- 1 csomag zero vaníliás cukor
A máz hozzávalói
- 37 g 1:4 por édesítő
- 20 g kakaópor
- 3 evőkanál víz vagy tej
- 50 g margarin
◾️Az alapanyagokat összegyúrjuk, és 3 cipót formázunk belőle.
◾️Mindhármat kinyújtjuk, és tepsi hátoldalán megsütjük.
▪️Vigyázzunk, ne süssük túl.
◾️A tejben a búzadarát simára főzzük és kihűtjük.
◾️A margarint az édesítővel kikeverjük és a kihűlt grízhez adjuk.
◾️A krémmel megtöltjük a lapokat.
◾️Az édesítőt, a kakaóport és a vizet/tejet simára keverjük és alacsony fokozaton 5 percig kevergetjük.
◾️A tűzről levéve hozzáadjuk a margarint és a süti tetejére simítjuk a csokit.
Leírás A profiterolnak számtalan változata ismert. Gyakorlatilag bármilyen krémmel tölthető, és bármilyen szósszal kínálható. Hazájában sós töltelékekkel is készítik. Elkészí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a tésztát: a tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az 50 ml vizet és az 50 ml olajat. Ezután hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet. A kész tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral, és a kanalanként hozzáadott vízzel jól kikeverjük. A fehérjékből pici sóval kemény habot verünk. A lisztbe vegyítjük a sütőport, és a habbal váltakoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát belenyújtjuk. A pudingport a cukorral és a tejjel jó sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű