- 4 db tojás
- 4 ek búzaliszt vagy teljes kiőrlésű liszt
- 3 ek xilit
- vanília
A krém hozzávalói:
- 250 g mascarpone
- 200 ml cukormentes tejszín
- 1 csomag habfixaló
- édesítő ízlés szerint
- 1 vanília rúd belseje vagy aroma
A karamell krém hozzávalói:
- 100 g cukormentes tejkaramella
- 50 ml cukormentes tejszín
- 1 ek vaj
- 100 g cm tejcsokoládé
+ tört mogyoró a tetejére
◾️A tojásokat válasszuk szét.
◾️A fehérjét az édesítő negyedével verjük habbá, de előtte a sárgáját habosítjuk ki a többi édesítővel, vaníliával.
◾️Adjunk hozzá egy kevés fehérjét és keverjük ki.
◾️Majd ezt öntsük a habhoz és óvatosan keverjük össze.
◾️Mehet bele az átszitált liszt.
◾️Öntsük egy 20 cm torta formába és süssük előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 30 percig. Ellenőrizzük, hogy átsült e.
◾️Ha kész hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté.
◾️A krémhez a tejszínt verjük habbá.
◾️A többi hozzávalót kézi mixerrel keverjük ki, majd a habot óvatosan forgassuk bele és tegyük a hűtőbe.
◾️A karamell krémhez forraljuk fel a tejszínt és olvasszuk fel benn a tejkaramellákat, majd adjuk hozzá a vajat.
◾️A piskótára tegyünk egy réteg krémet, majd tegyük a mélyhűtőbe 20 percre. (Én sima hűtőbe tettem és úgyis sikerült.)
◾️Vegyük ki és öntsük rá a karamellát, majd a krémet.
◾️A tetejére hagyjunk egy vékonyabb rétegre valót és az oldalára is.
◾️Tegyük 20 percre a hűtőbe, majd utána az olvasztott csokit oszlassuk el szépen a tetején és szórjuk rá a mogyorót.
◾️Pár órára tegyük a hűtőbe.
◾️Ezután ízlés szerint díszítjük.
A tésztához: A cukrot, a lisztet 6 evőkanál vízzel jól kikeverjük. Hozzátesszük a darált diót és a tojások kemény habját, majd sütjük. A töltelékhez: A vajat, porcukrot, tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt elkezdjük melegíteni és az összetördelt csokoládét fokozatosan hozzáadjuk úgy, hogy alacsony hőmérsékleten folyamatosan kevergetjük az olvadó csokit. Miután tökéletesen...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA túrót összekavarom a citromlével. Beáztatom a zselatint hideg vízbe. A cukrot a tojásokat és a tojássárgáját kikavarom. Felverem a tejszínhabot jó keményre. Leszűröm a zsel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük el a tésztát. Verjük fel a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá, majd adjuk hozzá egyenként a tojássárgáját és keverjük össze. Kanalanként adjuk hozzá a lisztet, majd ó...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz