- 7 nagyobb körte
- 1 evőkanál vaníliás puding
- 1 citrom leve
- 3-4 evőkanál méz
- 1 teáskanál fahéj
- fél mokkáskanál gyömbér
- 2 dl főzőtejszín
A körtét meghámozzuk és egy lábasba kockázzuk. Annyi vizet öntünk alá, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a fűszereket ès a mézet meg a citromlevet. Ha megpuhult leturmixoljuk. A pudingot a tejszínnel elkeverjük és folyamatosan kevergetve a leveshez adjuk.
Tejszínhabbal a tetején tálaljuk.
Eredeti recept: Rupáner-Gallé Margó
Az almákat megmosom és felkockázom. A befőttek levét a fazékba szűröm, a gyümölcsöket félreteszem. A gyümölcsléhez hozzáadom az almát, a cukrot és a szegfűszeget majd egy kevés...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: Mézes lapok elkészítése: A lapok hozzávalóit összegyúrjuk,két részre osztjuk és vajjal kent tepsi hátán két lapot sütünk egyenként. A tésztát megszurkáljuk, hogy n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alma és a csokoládé kivételével egy tálba tesszük a hozzávalókat és robotgéppel összedolgozzuk. Az almákat megtisztítjuk és lereszeljük, belekeverjük a tésztába. A csokoládét ap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet a rumos tejben beáztatjuk. A tejfölt kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a lap zselatint, amit előzőleg a rajta levő utasítások szerint elkészítettünk, hűtőb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű