- 7 nagyobb körte
- 1 evőkanál vaníliás puding
- 1 citrom leve
- 3-4 evőkanál méz/mézhelyettesítő vagy édesítő
- 1 teáskanál fahéj
- ½ mokkáskanál gyömbér
- 200 ml főzőtejszín
◾️A körtét meghámozzuk és egy lábasba kockázzuk.
◾️Annyi vizet öntünk alá, hogy éppen ellepje.
◾️Hozzáadjuk a fűszereket és a mézet meg a citromlevet.
◾️Ha megpuhult leturmixoljuk.
◾️A pudingot a tejszínnel elkeverjük és folyamatosan kevergetve a leveshez adjuk.
Tejszínhabbal a tetején tálaljuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítem. A paradicsomokat a sima végükön kereszt alakban beirdalom, tűzálló tálba teszem, meglocsolom 1-2 kanál olajjal, mellészórok 4 gerezd kicsit megropp...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa gyümölcsöket a cukorral fahájjal feltesszük főni... a pudingot elkeverjük a tejföllel és annyi vizet adva hozzá hogy folyékony masszát kapjunk és ha a gyümölcsök már puhák hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű