- 150 g fagyasztott málna
- 350 g mascarpone
- ½ db citrom leve
- 3 teáskanál folyékony édesítőszer
- 140 g cukormentes keksz
A díszítéshez:
- 50 g friss málna
◾️A mascarpone kihabosításával kezdjük egy habverővel, majd amikor megindult a habosodás, hozzáadjuk a kiolvadt málnát, a citromlevet és az édesítőszert.
◾️Addig verjük, amíg egy stabil, kemény, de nem nehéz habot kapunk.
◾️A krémet egy habzsákba töltjük.
◾️A cukormentes kekszet kézzel rusztikus darabokra tördeljük.
◾️A poharak aljára nyomunk a krémből majd jöhet rá a keksz, és ezt még egyszer megismételjük.
◾️Ráhalmozzuk a málnát és készen is van.
A vajat, az édesítőt és a tejet egy lábasban összeolvasztjuk, majd a kakaóporral elkevert kekszre öntjük. Hozzáadjuk a rumaromát és alaposan összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit törjük vagy vágjuk kisebb darabokra, vízgőz felett olvasszuk fel. Amikor elolvadt, vegyük le a tűzről, keverjük bele a vajat. Adjuk hozzá a narancslevet, a narancshéjat...
Elkészítési idő: 30+30 perc Nehézség: KönnyűA krém hozzávalói krémesre összekeverjük. Egy tepsi aljára kirakjuk a kekszeket,rákanalazunk a málnás tejfölös krémből,elsimítjuk. Majd újabb sor keksszel kirakjuk,rá a krém,addi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1,5 dl tejet, 2 ek cukorral, 1 ek rumaromával és 0,5 dl feketekávéval összekeverünk. Ha a tejet kicsit meglangyosítjuk, a cukor könnyebben feloldódik benne, majd ezzel a keverékkel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű