- 150 g fagyasztott málna
- 350 g mascarpone
- ½ db citrom leve
- 3 teáskanál folyékony édesítőszer
- 140 g cukormentes keksz
A díszítéshez:
- 50 g friss málna
◾️A mascarpone kihabosításával kezdjük egy habverővel, majd amikor megindult a habosodás, hozzáadjuk a kiolvadt málnát, a citromlevet és az édesítőszert.
◾️Addig verjük, amíg egy stabil, kemény, de nem nehéz habot kapunk.
◾️A krémet egy habzsákba töltjük.
◾️A cukormentes kekszet kézzel rusztikus darabokra tördeljük.
◾️A poharak aljára nyomunk a krémből majd jöhet rá a keksz, és ezt még egyszer megismételjük.
◾️Ráhalmozzuk a málnát és készen is van.
Az almákat meghámozzuk és magházukat kivágjuk. A reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy kisebb lábasban a citromlével meglocsolva és a fahéjjal megszórva kb 5 perc alatt megpároljuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint felolvasztjuk. Ha felolvadt, hozzátesszük a cukrot, a kakaót, a pudingport, a kávét, majd jól összekeverjük. Legvégül a tejet is hozzáadjuk. A tűzhelyen alacsony foko...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz egyik csomag pudingport elkeverjük 2 evőkanál cukorral és 4 dl tejjel. Közepes lángon a pudingot sűrűre főzzük, majd gyorsan egy közepes méretű tál aljára öntjük. 1 dl tejet me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️Az eperzseléhez készítsük el a szörpöt, és keverjük el benne csomómentesen a zselatint. ◾️Aztán szeleteljük bele az epreket (ha málnával készíted, nem szükséges felszeletelni)....
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes