- 250 g fagyasztott meggy
- édesítőszer ízlés szerint
- 2 ek tejföl
- 600 ml tej
- ízlés szerint őrölt fahéj
◾️A meggyet kb. fél óráig szobahőmérsékleten tartjuk.
▪️Nem kell teljesen kiolvasztani.
◾️Hozzáadjuk az édesítőt, fűszereket, tejfölt, tejet és botmixerrel krémes elegyet készítünk.
▪️Ha túl sűrű lenne, akkor még adunk hozzá tejet.
Tejszínhabbal és egész meggyszemekkel tálaljuk.
Az élesztőt fél dl cukros langyos vízben feloldjuk. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, a sót és az olajat. Kevés langyos vizet öntünk hozzá, csak annyit, hogy ne legy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát, majd 5 egyenlő részre osztjuk. Két lapot kinyújtunk és gáztepsi hátoldalán halványra sütünk (180 fok, kb 10 perc), m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa szalonnát kockákra, a sóskát laskára vágjuk kevés olajon a szalonnát megpirítjuk, rászórjuk a sóskát, addig kavarjuk, míg a sóska színe megváltozik (sötétzöld) megszórjuk sóval...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű