- 147 g teljes kiőrlésű liszt
- 63 g finomliszt
- 70 g vaj
- 1 tojás
- 1 evőkanál hideg víz
- 1 teáskanál 1:4 édesítőszer
A töltelék hozzávalói:
- 2 közepes alma
- 2 evőkanál mazsola (ez opcionális)
- ½ evőkanál liszt
- fahéj ízlés szerint
- édesítőszer ízlés szerint
- cukormentes baracklekvár
+ 1 tojás a tetejükre
◾️Az átszitált liszteket a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk az édesítőszert, a tojást valamint a vizet és összegyúrjuk a tésztát.
◾️Az összeállított tésztát 2 részre osztjuk és 2 sütőpapír között kinyújtjuk őket.
◾️Ezután kb. 1 órára hűtőbe tesszük a tésztát.
◾️Ha letelt az 1 óra, az egyik lapot kivesszük a hűtőből. A tarte formákkal 12 korongokat szaggatunk a tésztából.
◾️A formák aljára teszünk 6 darab korongot. A másik 6 korongból lesznek a tetők a pitékre. Ezeket tetszés szerint felcsíkozhatjuk, kis formákat szaggathatunk belőlük, ahogy csak szeretnénk dekorálhatjuk a tetőket 😊.
◾️A másik lapot is kivesszük a hűtőből és 6 akkora csíkot vágunk belőle, hogy a tarte forma belső oldalát körbe érje. Ha van leeső rész nyugodtan gyúrjuk újra össze.
◾️A csíkokat óvatosan helyezzük a formák belső oldalára és tegyük őket hűtőbe a tetőkkel együtt, amíg a tölteléket elkészítjük.
◾️Az almákat meghámozzuk és lereszeljük.
◾️Hozzáadjuk a lisztet, az édesítőt, a fahéjat és a mazsolát, majd összekeverjük.
◾️A sütőt melegítsük elő 180°-ra.
◾️Kivesszük a formákat a hűtőből és minden pite alját megkenjük baracklekvárral.
◾️Minden pitére egyenlően osszuk el az almás tölteléket, végül pedig tegyük rájuk a tetőket.
◾️Kenjük meg mindet a felvert tojással, és kb. 25 perc alatt süssük meg a sütiket.
Por édesítővel meghintve tálaljuk.
4 dkg szobahőmérsékletű margarint habosra keverünk 7 tojássárgájával és 14 dkg cukorral, majd hozzákeverjük a kávéskanálnyi sütőporral elkevert 14 dkg lisztet. Egy tepsit kivajazu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgájákat keverd habosra a cukorral. Add hozzá a lisztet a kakaót, végül a habbá vert tojásfehérjét. Egy kis tepsit bélelj ki sütőpapírral, simítsd bele a masszát és tedd e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 1/2 - 2 orara huto Golyokat formalunk amit meghempergetunk porcukorba es tepsibe rakjukkicsit hezagosan 175 fokon 12-15 percet sutjuk
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukor kétharmadával és a vízzel. Hozzávegyítjük a sütőporral elkevert lisztet és a maradék cukorral fényesre v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű