40 dkg keksz
10 dkg vaj
1,5 dl tejszín
6 dkg étcsokoládé
4 evőkanál darált dió
3 evőkanál kakaópor
2 evőkanál cukor
1 evőkanál rumaroma
1 cs.ostyalap
A keksz felét daráld le, a másik felét tördeld kisebb darabokra. Öntsd egy lábosba a tejszínt, és kis lángon olvaszd meg benne az étcsokoládét. Add hozzá a vajat, a cukrot, a rumaromát és a kakaóport, közben kevergesd. Mikor a massza már egynemű, mehet bele a keksz és a dió, majd egy kicsit hagyd hűlni a keveréket.
Ezt követően formázz belőle hengert, tekerd fóliába.A ostyalapot nedves ruha között megpuhítjuk.Az ostyát ráhajtjuk, hagyjuk megszáradni. Hűtőben hűtjük.
A vajat rakd egy nagyobb, mikrózható bögrébe vagy kisebb tálkába, és a mikrohullámú sütőben olvaszd meg 10 másodperc alatt. Add hozzá a tojást, a tejet, és könnyedén keverd össze....
Elkészítési idő: 3 perc Nehézség: KönnyűEgy nedves konyharuhát helyezzünk szitába, majd ezt egy nagyobb tálba. Ezután a joghurtot öntsük bele, hogy a felesleges folyadék eltávozzon belőle. Az így összegyűlt savót más éte...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. Hozzáöntjük a liszthez, belekeverjük a felvert tojást, majd a tejfölt, és főzőkanállal simára keverjük, mint a galuskát (nem dagasztju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük a konyhai robotgép habverőjével, szép lassan, nem szükséges külön felverni a fehérjét. Végül óvatosan a lisztet és az étkezési...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes