40 dkg keksz
10 dkg vaj
1,5 dl tejszín
6 dkg étcsokoládé
4 evőkanál darált dió
3 evőkanál kakaópor
2 evőkanál cukor
1 evőkanál rumaroma
1 cs.ostyalap
A keksz felét daráld le, a másik felét tördeld kisebb darabokra. Öntsd egy lábosba a tejszínt, és kis lángon olvaszd meg benne az étcsokoládét. Add hozzá a vajat, a cukrot, a rumaromát és a kakaóport, közben kevergesd. Mikor a massza már egynemű, mehet bele a keksz és a dió, majd egy kicsit hagyd hűlni a keveréket.
Ezt követően formázz belőle hengert, tekerd fóliába.A ostyalapot nedves ruha között megpuhítjuk.Az ostyát ráhajtjuk, hagyjuk megszáradni. Hűtőben hűtjük.
A formákat kivajazzuk, kakaóporral “kilisztezzük”. A krémsajtos massza hozzávalóit robotgéppel kikavarjuk. A csokis masszához mikróban felolvasztjuk a vajat és a csokoládét. Miko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat (liszt, cukor, só, fűszerek) egy tálban összekeverjük, majd belemorzsoljuk a hideg vajat. Ráütjük a tojást, hozzáadjuk a mézet, végül a hozzávalókból egy sima...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgáját egy nagy keverőtálba tesszük, és állandó kevergetés mellett forró vízfürdőn pasztörizáljuk kb. mártás sűrűségűre (2 perc), majd villámgyorsan kiemelve jeges v...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTésztához valókat összegyúrjuk. És egy tepsi hátulján 3 egyforma lapot sütünk belőle.Világosra kell sütni. A lisztet egy kis hideg tejjel kikavarjuk, addig a többi tejet feltessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű