menu

Családireceptkönyv.hu

Linzer


Írta:

Elk. idő: 30perc
Adag: 6fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
18 dkg kristálycukor
2 cs. vaníliás cukor
fél cs. sütőpor (6 g)
1 citrom reszelt héja (bio citrom)
2 tojássárgája
25 dkg vaj (esetleg margarin)
(mivel Anyukám zsírral szokta készíteni, általában én is azzal készítem - abból kicsit kevesebb kell, kb. 20 dkg elég)
1 kis doboz tejföl (140 g-os)

+ lekvár
100dbra elegendő tészta

Elkészítés:


1. A lisztet összekeverem a cukrokkal, a sütőporral és a citrom reszelt héjával, majd elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom a tojássárgákat, majd annyi tejfölt gyúrok hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjak (ne legyen túl lágy, de kemény sem).
2. Enyhén lisztezett táblán kinyújtom (elég vékonyra kell nyújtani, mert a sütőportól vastagabb lesz sütés közben).
3. Tetszés szerinti formával kiszaggatom, sütőpapíros tepsire teszem és 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütöm. (Világosra hagyjuk!)
4. Amikor kihűlt, lekvárral összeragasztom őket, porcukrozom.

Linzer

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Narancsos túrós süti
Narancsos túrós süti

A hozzávalókat fenti sorrendben jól összekeverem. Egy közepes tepsibe öntöm, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 percen keresztül sütöm. Ha kihűlt porcukorral szórom.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Karácsonyi muffin
Karácsonyi muffin

180 fokra előmelegített sütő Habosra verjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a citromlevet. Hozzákeverjük a lisztet, mandulát, sütőport. 25 perc alatt készre sütj...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Diána
Nusskuchen (Diós kuglóf)
Nusskuchen (Diós kuglóf)

1.Tojássárgáját a cukorral és a puha vajjal habosra felverni kb. 3 perc alatt. 2. Tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verni. 3. A lisztet a sütőporral elkeverni, a többi sz...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Fánk - Csokis fánk
Fánk - Csokis fánk

1. A másfél dl vizet a margarinnal és a csipetnyi sóval felforraljuk. 2. A lisztet beleszórjuk, és kis lángon addig kevergetjük, amíg az edény falától el nem válik. 3. Ekko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk