60 dkg liszt
18 dkg kristálycukor
2 cs. vaníliás cukor
fél cs. sütőpor (6 g)
1 citrom reszelt héja (bio citrom)
2 tojássárgája
25 dkg vaj (esetleg margarin)
(mivel Anyukám zsírral szokta készíteni, általában én is azzal készítem - abból kicsit kevesebb kell, kb. 20 dkg elég)
1 kis doboz tejföl (140 g-os)
+ lekvár
100dbra elegendő tészta
1. A lisztet összekeverem a cukrokkal, a sütőporral és a citrom reszelt héjával, majd elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom a tojássárgákat, majd annyi tejfölt gyúrok hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjak (ne legyen túl lágy, de kemény sem).
2. Enyhén lisztezett táblán kinyújtom (elég vékonyra kell nyújtani, mert a sütőportól vastagabb lesz sütés közben).
3. Tetszés szerinti formával kiszaggatom, sütőpapíros tepsire teszem és 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütöm. (Világosra hagyjuk!)
4. Amikor kihűlt, lekvárral összeragasztom őket, porcukrozom.
A hozzávalókat fenti sorrendben jól összekeverem. Egy közepes tepsibe öntöm, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 percen keresztül sütöm. Ha kihűlt porcukorral szórom.
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes180 fokra előmelegített sütő Habosra verjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a citromlevet. Hozzákeverjük a lisztet, mandulát, sütőport. 25 perc alatt készre sütj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1.Tojássárgáját a cukorral és a puha vajjal habosra felverni kb. 3 perc alatt. 2. Tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verni. 3. A lisztet a sütőporral elkeverni, a többi sz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. A másfél dl vizet a margarinnal és a csipetnyi sóval felforraljuk. 2. A lisztet beleszórjuk, és kis lángon addig kevergetjük, amíg az edény falától el nem válik. 3. Ekko...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz