Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Linzer


Írta:

Elk. idő: 30perc
Adag: 6fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
18 dkg kristálycukor
2 cs. vaníliás cukor
fél cs. sütőpor (6 g)
1 citrom reszelt héja (bio citrom)
2 tojássárgája
25 dkg vaj (esetleg margarin)
(mivel Anyukám zsírral szokta készíteni, általában én is azzal készítem - abból kicsit kevesebb kell, kb. 20 dkg elég)
1 kis doboz tejföl (140 g-os)

+ lekvár
100dbra elegendő tészta

Elkészítés:


1. A lisztet összekeverem a cukrokkal, a sütőporral és a citrom reszelt héjával, majd elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom a tojássárgákat, majd annyi tejfölt gyúrok hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjak (ne legyen túl lágy, de kemény sem).
2. Enyhén lisztezett táblán kinyújtom (elég vékonyra kell nyújtani, mert a sütőportól vastagabb lesz sütés közben).
3. Tetszés szerinti formával kiszaggatom, sütőpapíros tepsire teszem és 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütöm. (Világosra hagyjuk!)
4. Amikor kihűlt, lekvárral összeragasztom őket, porcukrozom.

Linzer

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Nem száradó karácsonyi szuper bejgli!
Nem száradó karácsonyi szuper bejgli!

A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáöntöm a lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Muffin tészta alap recept
Muffin tészta alap recept

Az egész tojást a két fajta kristálycukorral jó habosra kézi mixersegítségével jó habosra kavarjuk ki. ,majd a többi hozzávalókat adjuk hozzá jól dolgozzuk össze sűrűbb tésztát ke...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Tejkaramela
Tejkaramela

Kenjük ki vajjal a tepsit, hogy az már kész legyen. A barna cukrot karamellizáljuk, majd ha kész vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a mézet, a sót és a kockákra vágott vajat és főzzü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós narancsos bonbon Cukor, liszt, tojás és tej nél
Diós narancsos bonbon Cukor, liszt, tojás és tej nél

A mazsolát megmossuk, forró vízbe áztatjuk 5-10 percre, leszűrjük, és hagyjuk lecsorogni. Botturmix segítségével pépesítjük, ha maradnak benne itt-ott nagyobb vagy egész szemek,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk