- kb. fél kg paradicsom
- 1 fej lila hagyma
- 250 ml víz
- 100 ml almaecet
- 3 kanál édesítőszer
- só
- bors
◾️A vizet, az ecettel, a cukorral, a sóval és a borssal elkeverjük, majd állni hagyjuk kb. 15 percet.
◾️Kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsük még.
◾️A paradicsomot és a hagymát felszeleteljük, és a salátaléhez adjuk őket.
◾️Néhány órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Összekeverni, 24 órát állni hagyjuk, majd üvegekbe töltjük és lezárjuk. Nagyon finom, ropogós, hófehér csalamádé lesz egész télen.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelforraljuk a hozzávalókat és még forrón az uborkát ráöntjük
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz uborkát mossuk meg és vágjuk le a végeit. A nagyobb darabokat vágjuk négybe, a kisebbeket kettőbe, tegyük egy edénybe. A petrezselymet vágjuk apróra és adjuk hozzá. Öntsük hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes