menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsomos tonhalas tészta


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 150 g durum penne tészta
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 ml sűrített paradicsom
- 100 ml víz
- édesítőszer ízlés szerint
- 1 mokkáskanál szárított bazsalikom
- 1 csipet só
- bors
- 2 kanál olaj
- 2 db tonhalkonzerv (sós lében)

Elkészítés:


◾️A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk.
◾️A paradicsomot a vízzel kikeverjük.
◾️Az olajon a hagymákat megpirítjuk majd hozzáadjuk a paradicsomszószt.
◾️Ízesítjük az édesítővel és a fűszerekkel és néhányszor átkeverve 20 percet főzzük.
◾️Közben a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
◾️Ha elkészült a paradicsom, egy botmixerrel egyneműsítjük.
◾️Keverjük össze a tésztával majd adjuk hozzá a halat is és óvatosan forgassuk össze.

Paradicsomos tonhalas tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar HAGYOMÁNYOS SZÍLVÁS GOMBÓC
HAGYOMÁNYOS SZÍLVÁS GOMBÓC

A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Leszűrjük, még melegen meghámozzuk, áttörjük, majd lazán szétterítjük, és hagyjuk langyosra hűlni. Hozzáadjuk a vajat vagy margarin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gombás sajtos tészta
Gombás sajtos tészta

A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, kevés olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a lecsöpögtetett gombát és pár percig pirítjuk. Majd felöntjük a főzőtejszínnel és h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Fahéjas fátyol bögrésen
Fahéjas fátyol bögrésen

Elkészítése: 1. Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. Ha nincs mikró, akkor tűzhelyen, tűzálló edényben. Csak meleg legyen, ne forró....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kata
СУПЕР ТЕСТО НА ПЕЛЬМЕНИ И ВАРЕНИКИ
СУПЕР ТЕСТО НА ПЕЛЬМЕНИ И ВАРЕНИКИ

В миске соединить все составляющие, кроме муки. Муку подсыпать постепенно, потому что она у всех разная. Замесить мягкое, эластичное, блестящее тесто, чтобы не прилипало к рукам...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk