- 150 g durum penne tészta
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 ml sűrített paradicsom
- 100 ml víz
- édesítőszer ízlés szerint
- 1 mokkáskanál szárított bazsalikom
- 1 csipet só
- bors
- 2 kanál olaj
- 2 db tonhalkonzerv (sós lében)
◾️A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk.
◾️A paradicsomot a vízzel kikeverjük.
◾️Az olajon a hagymákat megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt.
◾️Ízesítjük az édesítővel és a fűszerekkel és néhányszor átkeverve 20 percet főzzük.
◾️Közben a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
◾️Ha elkészült a paradicsom, egy botmixerrel egyneműsítjük.
◾️Keverjük össze a tésztával majd adjuk hozzá a halat is és óvatosan forgassuk össze.
A spagettit sós vízben kifőzzük, majd miután leszűrtük róla a vizet, kevés olívaolajon megfuttatjuk. Eközben a hagymákat megpucoljuk, a vöröshagymát kockázzuk, a fokhagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kiflit felkarikázzuk, majd egy kivajazott hőálló edénybe tesszük. A tejet és a vajat egy edénybe tesszük, felforraljuk, vaníliaaromával ízesítjük. Majd a kiflire öntjük és átforg...
Elkészítési idő: 45 PERC Nehézség: KönnyűA burgonyákat héjában megfőzzük. Közben a vöröshagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk. A tűzről levéve pirospaprikával ízesítjük. Ha a burgonyák megfőttek, melegen törjük össze...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Könnyű1 tojásból, sóból, kevés vízből és annyi lisztből amennyit felvesz, kemény tésztát készítünk. Kinyújtjuk, olyanra vágjuk amilyen tésztát szeretnénk, és forrásban lévő vízben kifőz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű