A tészta hozzávalói:
- 210 g teljes kiőrlésű liszt
- 90 g finomliszt
- 250 g vaj vagy margarin
- 175 g tejföl
- 1,5 kávéskanál só
A krém hozzávalói:
- 4 púpos kanál teljes kiőrlésű liszt
- 400 ml tej
- 1,5 kávéskanál só
- reszelt füstölt sajt ízlés szerint
- 2 tubus ömlesztett sajtkrém
A tetejére:
- 1 tojás felverve
- szezámmag, lenmag
+ a díszítéshez reszelt sajt
◾️A liszteket átszitáljuk és a margarinnal elmorzsoljuk.
◾️Ezután hozzáadjuk a sót és a tejfölt és kidolgozzuk a tésztát.
◾️Elég lágy tészta lesz ezért legalább 2 órára tegyük hűtőbe.
◾️Ezalatt készítsük el a krémet.
▪️A lisztet a tejjel és a sóval kikeverjük és sűrűre főzzük.
▪️Még melegen hozzáadjuk a sajtokat és folpackkal lefedve hagyjuk kihűlni.
◾️A tésztát a hűtőből kivéve kettéválasztjuk.
◾️Az egyik felét visszatesszük a hűtőbe, a másikat pedig 4-5 mm vastagra nyújtjuk.
◾️Ezután kb. 2 cm-s csíkokra vágjuk és feltekerjük egy rolóformára.
◾️Egy felvert tojással lekenjük az egyik felét és megszórjuk a magvakkal.
◾️A sütőt 200°-ra előmelegítjük és szép aranyszínűre sütjük a roládokat.
◾️A kihűlt krémet habzsákba töltjük és megtöltjük a tésztákat vele.
◾️Végül mindkét végét a reszelt sajtba "mártjuk".
A hozzávalókat jól összedolgozzuk. Ne gyúrjuk túl sokáig, ha egynemű a tészta, akkor már jó! Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra (én egy nagyobb vágódeszká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket összekeverem a sóval,a rámát jól eldörzsölöm a lisztel,a tojássárgáját először csak a nagy tejföl a felfutatottélesztőt,( ahogy felfutott az élesztő kanállal leszeded a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot a zúzott fokhagymával egy kevés vajon megfonnyasztom, félre teszem kihűlni, a sajtot felkockáztam jó apró kockára A liszthez kevertem a sütőport, egy másik tálba a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű