Családireceptkönyv.hu

Sütőben sült tejberizs


Írta:

Elk. idő: 2 óra 10 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 150 g rizs (ha van lehetőséged, akkor inkább a kerekszeműt válaszd)
- 100 g cukor vagy édesítő
- 1 l tej
- 1 csomag zero vanillin
- 1 csipet só
- 100 ml tejszín

Elkészítés:


◾️A sütőt 150°-ra melegítsük elő.
◾️A rizst mossuk meg, csöpögtessük le és tegyük egy kb. 2 literes jénai tálba.
◾️Szórjuk rá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót.
◾️Öntsük fel a tejjel és a tejszínnel majd alaposan keverjük át és tegyük a sütőbe 1 órára.
◾️Ha letelt az 1 óra, keverjük át és mehet vissza újabb 1 órára.
◾️Ha már megduzzadtak a szemek és a leve is elfőtt, akkor elkészült.
◾️Vegyük ki, újból keverjük át és hagyjuk picit hűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kakaó porral, fahéjjal, gyümölcsökkel tálaljuk.

Sütőben sült tejberizs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Diós kifli
Diós kifli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cannoli tejszínes ricottakrémmel
Cannoli tejszínes ricottakrémmel

A lisztet egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a puha vajat, a cukrot, a tojásokat és a desszertbort, összedolgozzuk, és egy órát pihentetjük a hűtőben. Közben elkészíthetjük a tö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Alma mézkéregben
Alma mézkéregben

Vegyük a fél deci mézet először, ehhez keverjük a datolyát, a diót és a citromhéjat. Keverjük össze a morzsát és a fahéjat is. Fúrjuk ki a magházat az almákból, majd mindegyik alma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Fanta szelet
Fanta szelet

A tojásokat a cukrokkal habosra keverem. Ezután hozzáadom az étolajat, ezzel tovább verem. A lisztet, sütőport, kakaóport összekeverem és a tojásos masszához szitálom, fakanáll...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk