- 15 dkg rizs( ha van lehetőséged, akkor inkább a kerekszeműt válaszd)
- 10 dkg cukor vagy édesítő
- 1 l tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 dl tejszín
A sütőt 150°-ra melegítsük elő. A rizst mossuk meg, csöpögtessük le és tegyük egy kb. 2 literes jénai tálba. Szórjuk rá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Öntsük fel a tejjel és a tejszínnel majd alaposan keverjük át és tegyüka sütőbe 1 órára. Ha letelt az 1 óra, keverjük át és mehet vissza újabb 1 órára. Ha már megduzzadtak a szemek és a leve is elfőtt akkor elkészült. Vegyük ki, újból keverjük át és hagyjuk picit hűlni.
Kakaóporral, fahéjjal, gyümölcsökkel tálaljuk ?.
Eredeti recept: Annuskám
Tejszínt összekeverjük a reszelt héjakkal és a cukorral. Felfőzzük. A lapzselatint hideg vízben feloldjuk, majd felmelegítjük. Összekeverjük a tejszínes keverékünkkel....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kézi mixer segítségével kihabosítjuk a nyírfaporcukor felével. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével, és óvatosan a sárgájáho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet és a margarint elmorzsolom. (Ha teszek bele juhtúrót, akkor ezután jön a juhtúró.) A tejfölt, cukrot, tojássárgát összekeverem egy magasabb falú edényben és hozzámorzso...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes