- 1 kisebb cukkíni
- 1 közepes patisszon
- 1 doboz konzerv kukorica
- ½ csokor kapor
- 300 ml alaplé
- 200 ml tejszín
- só
- bors
- olaj
- 3-4 gerezd fokhagyma
◾️A patisszont és a cukkínit megtisztítjuk, kimagozzuk és felkockázzuk.
◾️Kevés olajon lepirítjuk, majd mehet bele a zúzott fokhagyma, amit szintén picit megpirítunk.
◾️Felöntjük az alaplével (Ha nincsen alaplevetek, egy leveskockát forraljatok fel vízzel, hogy elolvadjon, úgyis tökéletes lesz az étel 😊.) és hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát is.
◾️Mehet bele a kapor, a só valamint a bors és fedő alatt puhára pároljuk.
◾️Végül hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk.
Párolt rizzsel, tésztával kínáljuk.
A zöldségeket mossuk és hámozzuk meg, majd egy zöldségpucolóval vágjuk vékony csíkokra. Tegyük egy teflonserpenyőbe a zöldségeket, locsoljuk meg olajjal, ízesítsük sóval, borssal,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZakuszka 5 kiló padlizsán megsütni 3 kg paprika kápia feldarabolni két kg hagyma laskára vágva hét deci olaj plusz só körülbelül két kis marokkal elkészítése a hét deci olajon megp...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Könnyű◦A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük, mintha pürét készítenénk. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk a vajat, majd a tojásokat,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű