- 400 g görög joghurt
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db kígyóuborka
- 1 kis csokor menta
- 1 ek só
- ½ db citrom leve
◾️Az uborkát lereszeljük, besózzuk és egy fél órát egy szűrőben hagyjuk állni és lecsöpögni.
◾️A fél óra elteltével a maradék levét egy kanállal kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a görög joghurtot, az átpasszírozott fokhagymát, a citrom levét és a felaprított mentát.
◾️Alaposan összekeverjük, hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek összeérjenek.
A paradicsomsalátához először készítsd el az öntetet. Ehhez keverd össze az ecetet, a cukrot, sót és borsot egy pohárban vagy kisebb edényben a vízzel. Én szárított petrezselymet i...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: Először elkészítjük a sáfrányos majonézt, amihez 2 tojás sárgáját alaposan kikeverünk mustárral, citromlével, majd olívaolajjal, melyet folyamatosan vékony sugá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsán végeit levágjuk, húsát 4×4 cm-es kockákra szeleteljük. Egy tálba tesszük a darabokat, rálocsolunk 2 ek olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, alaposan átforgatjuk. Egy sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyereket megpirítjuk. A sütőt előmelegítjük 190 C fokra. A megpirult kenyerek egyik oldalát vékonyan megkenjük vajjal. Egy szelet sajtot teszünk rá, majd egy szelet sonkát, me...
Elkészítési idő: 45perc Nehézség: Könnyű