- 350 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 150 g finomliszt
- 160 g vaj
- 60 g zsír
- 150 ml tej
- 2 tojássárgája
- 10 g élesztő
- 70 g porcukor helyettesítő
A töltelék hozzávalói:
- 400 g darált dió
- 200 g édesítő
- 600-700 g cukormentes baracklekvár
A tetejére:
- 20 g olvasztott cukormentes csoki
- 2 kanál olaj
◾️A lisztet a vajjal és a zsírral elmorzsoljuk.
◾️A hideg tejet, az élesztőt, az édesítőt és a tojássárgáját elkeverjük.
◾️Hozzáadjuk a liszthez és összegyúrjuk.
◾️Hűtőben kb. 2 órát pihentetjük.
◾️Ezután a hűtőből kivéve 5 részre osztjuk.
◾️Az egyiket gombócot kinyújtjuk és tepsibe helyezzük.
◾️Megkenjük lekvárral és megszórjuk az édesítővel elkevert dióval.
◾️Jön a következő lap nyújtása, tepsibe helyezése lekvár, édesítős dió..így folytatjuk, amíg van alapanyag.
◾️Amint az utolsó lap a tetejére kerül, megszurkáljuk villával egészen az aljáig.
◾️170°-on 50 percig sütjük.
◾️Ezután megvárjuk amíg teljesen kihűl.
◾️Ezután kifordítjuk a tepsiből így az alsó lap kerül felülre és sokkal szebb lesz rajta a csokoládé 😊.
◾️A csokit, az olajjal megolvasztjuk és bevonjuk vele a sütinket.
Egy tálba tesszük a lisztet, majd a margarinnal jól összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a darált mogyorót, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, a rumot és a tojássárgáját....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKeverjük össze a hozzávalókat egy tálban. Halmozzunk kb. fél evőkanálnyi adagokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe és szórjuk meg reszelt sajttal. 220 fokos sütőben süssük addig,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 doboz dulce de leche (kb 400 gr) Elkeszitese : A cukrot a puha vajat es a reszelt citrom hejat habosra keverjuk. Hozzaadjuk a vanilia eszenciat a tojasok sargajat egyenkent...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű