1,5 dl tej
12,5 dkg vaj
33 dkg liszt
4 tojás
2 ek rum
olaj a sütéshez
Elkészítése: a tejet a vajjal és egy csipet sóval felmelegítjük. Ha a vaj felolvadt, beletesszük a lisztet és addig keverjük folyamatosan, míg a tészta el nem válik az edény falától. Ezután félrehúzzuk, kicsit hűlni hagyjuk és egyenként belekeverjük az egész tojásokat és a rumot. Habzsákba töltjük a masszát (lustábbak, mint én kis kanálka segítségével) és a forró olajba kis halmokat nyomunk. Nem baj, ha összevissza formájúak, csak nagyjából egyformák legyenek. Ha pirosra sültek, jól leitatjuk róluk az olajat és megszórjuk vaníliás, fahéjas porcukorral
ELKÉSZÍTÉS A csirkét és a cukkinit megmossuk, szárazra töröljük, majd feldaraboljuk. Egy kevés olajon fehéredésig sütjük a csirkemellet, majd hozzáadjuk a cukkinit is, és addig pá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Forrósítsuk fel az olívaolajat, és pirítsuk rajta a meghámozott, átnyomott fokhagymákat 1-2 percig. Öntsük fel az alaplével, továbbá a tejjel, majd adjuk hozzá a vajat, és olvas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit lereszeljük, hozzáadjuk a sót, 5 púpos ek réteslisztet és annyi simalisztet, amennyit felvesz, hogy masszív tésztát kapjunk. Lobogó sós vízbe szaggatjuk a masszát. Ha k...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűVágjuk a szalonnát apró kockákra, majd pirítsuk meg saját zsírjában. Ezt követően vegyük le a lángról, és nyomjuk hozzá a fokhagymagerezdeket. Öntsük rá a tejszínt, a sajtot, sózzu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű