Szilvalekváros süti
2 evőkanál szilvalekvár, (lehetőleg kemény, házi) 1 tojás, 1 púpozott evőkanál kakaó, 1 evőkanál puha zsír, kevés só,
1 bögre /2 dl/ cukor, kb. 30 dkg finomliszt, 1-2 dl tej, 1 mokkáskanál szódabikarbóna tejben oldva, 1 mokkáskanál fahé
Az első öt hozzávalót habosra keverjük, apródonként hozzáadjuk a tejet. /állandóan keverve öntögetjük hozzá/ Hozzászitáljuk a lisztet, őrölt fahéjjal, és piskótaszerűen folyósra keverjük. Ha kell még tejet vagy lisztet adhatunk hozzá.
Zsírozott, lisztezett, közepes méretű tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, kb. 18o fokon megsütjük.Szép magas és könnyű lesz a tészta. Porcukorral leszórva vagy lekvárral megkenve, esetleg krémmel töltve is finom. Tortaalapként is jó.
A hozzávalókat összekeverjük, közepes méretű lisztezett, zsírozott tepsibe öntjük. A tetejére valókat kikeverjük, evőkanállal rácsurgatjuk és elsimítjuk a tetején. Forró sütőben...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz eredetit itt találtam, de változtattam rajta némiképp: http://aprosef.hu/sport_szelet_recept Mivel az iskolába kellett, és vannak laktózérzékeny osztálytársak, ilyen változatot...
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés Nehézség: Könnyűmézet és a margarint kissé megolvasztjuk, könnyebb úgy vele a munka. Aztán mindent egy tálba teszünk és összegyúrjuk. Azonnal nyújthatjuk is, amint egynemű lett a tésztánk. Kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édesburgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsit lefújunk olajspray-vel, vagy kevés olajjal lekenjük, és 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű