Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

szilvalekváros süti.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Szilvalekváros süti
2 evőkanál szilvalekvár, (lehetőleg kemény, házi) 1 tojás, 1 púpozott evőkanál kakaó, 1 evőkanál puha zsír, kevés só,
1 bögre /2 dl/ cukor, kb. 30 dkg finomliszt, 1-2 dl tej, 1 mokkáskanál szódabikarbóna tejben oldva, 1 mokkáskanál fahé

Elkészítés:


Az első öt hozzávalót habosra keverjük, apródonként hozzáadjuk a tejet. /állandóan keverve öntögetjük hozzá/ Hozzászitáljuk a lisztet, őrölt fahéjjal, és piskótaszerűen folyósra keverjük. Ha kell még tejet vagy lisztet adhatunk hozzá.
Zsírozott, lisztezett, közepes méretű tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, kb. 18o fokon megsütjük.Szép magas és könnyű lesz a tészta. Porcukorral leszórva vagy lekvárral megkenve, esetleg krémmel töltve is finom. Tortaalapként is jó.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pite gyümölcsös
Pite gyümölcsös

A gyümlöcs es a lekvár kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk és a tészta 2/3 részét 20 centis tortaformába nyomkodjuk a szélén 1,5-2 centis peremet kialakítva, a gyümölcs lekvár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brüsszeli krémes
Brüsszeli krémes

Tészta: Először a vajas tömeget készítjük el, amihez 20 dkg vajat összegyúrunk 5 dkg liszttel, majd 2 centivastag téglalapra alakítjuk, háztartási fóliába csomagoljuk és felhaszná...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Vörös áfonyás-mandulás keksz
Vörös áfonyás-mandulás keksz

Első lépésként vagy daráltjuk le a mandulát – egy kevés cukorral, hogy ne ragadjon le az aprítóba, én azonban mozsarat használtam, mert így tudtam kontrollálni, mennyire szeretném...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Csillagocskák
Csillagocskák

Minden hozzávalót összekeverünk, 3 mm vékonyra nyújtjuk, és különböző méretű csillagokat szaggatunk. 10 perc alatt 160 fokon megsütjük őket. Lekvárral összeragasztjuk, alul a l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk