Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Cukkini v.karfiolsajt


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg cukkini/karfiol
200 ml kókusztejszín ( v.más tejszin)
2 evőkanál kókuszzsír
2 evőkanál útifűmaghéj v 20 gr. Zselatin ( en zselatint hasznaltam )
1 evőkanál almaecet
1 evőkanál citromlé
só ízlés szerint

Elkészítés:


1. Hámozd meg a cukkinit és párold puhára.

2. Tedd a párolt cukkini darabokat és az összes hozzávalóz egy mixerbe és turmixold simára.

3. Simítsd folpackkal bélelt formába a cukkinis krémet, majd tedd fél napra a hűtőszekrénybe.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ötletek:

Keverhetsz hozzá zöld fűszernövényeket, fekete, vagy színes borsot.
Ha nincs útifűmaghéjad, készítheted zselatinból is.
A zselatin, vagy útifűmaghéj adagjának emelésével keményebb, reszelhető állagot érsz el.
Az elkészült sajtot teheted salátába, pizzára, melegszendvicsre olvasztva, de magában is fogyaszthatod!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Körözött
Körözött

A hagymát apróra vágom, és az összes hozzávalóval krémesre keverem. Friss kenyérrel, vagy pirítóssal is finom.

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túró magokkal - reggelire, vacsorára
Túró magokkal - reggelire, vacsorára

A túrót, a frissen őrölt lenmagot, chiamagot és a lenmagolajat összekeverem, megszórom pici csípős paprikával. Ezt abonett kenyérrel vagy teljeskiőrlésű zsemlével, sok sok zöldségg...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött húsos palacsinta gombamártással, burgonyakro
Töltött húsos palacsinta gombamártással, burgonyakro

A krokett készítése: a burgonyákat meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd összetörjük, a többi hozzávalóval összekeverjük. A burgonyamasszát egy liszteze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Birsalmasajt
Birsalmasajt

A birsalmáról a “bolyhokat” lemossuk, négybe vágjuk, magházát kivesszük. (Meghámozni a gyümölcsöt nem kell! A héjában van a sok pektin, amitől majd megkocsonyásodik!) Egy fazék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk