Krumpli, liszt, zsír vagy olaj, vöröshagyma, tejföl, só.
A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk, majd sós vízben - ami éppen ellepi -, megfőzzük, ha megfőtt, a vizet rajta hagyva összetörjük és lisztet keverünk hozzá, hogy jó kemény masszát kapjunk. Ezt kevergetve még tovább főzzük. Zsírban a vágott hagymát megpároljuk. Zsíros kanállal kiszaggatjuk a krumplit, amelyre a hagymát rátesszük. Lehet még tejföllel gazdagítani, meg is lehet pirítani.
Ehetjük köretként is. (Pl. szarvaspörkölt dödöllével)
Aprító- vagy turmixgépben elsőként a zöldfűszereket keverjük jól össze az olívaolajjal, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is és kevertessük pépesre. Ennyi., kész is!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat felszeleteljük, majd egy villa segítségével összetörjük. A lilahagymát finomra vágjuk. Az összetört tojásokat összekeverjük a margarinnal, hozzáadjuk a tejfölt, a maj...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűMossuk meg a gyömbért és hámozzuk meg, ha szükséges. (Én személy szerint nem hámozom meg, csak alaposan ledörzsölöm.) Szeleteljük fel nagyon vékonyan, vagy vágjuk apró darabokra....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék hozzávalóit pici kókuszolajon össze sütni rá sűrített paradicsom és máris fogyasztható.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű