8 db babapiskóta vagy 10-12 db vajas keksz összemorzsolva
A tejfölös krémhez:
4 dl sűrű tejföl
10 dkg porcukor
2 citrom reszelt héja (1 a krémbe + 1 díszítéshez)
8 dkg szelelt mandula
A citromkrémhez:
4 tojás
18 dkg vaj
20 dkg cukor
1,8 dl facsart citromlé
1 citrom reszelt héja
A citromkrémhez gőzfürdőn a vajat, a cukrot és a tojást közepes lángon folyamatosan kevergetjük, míg szép, selymesen sima, homogén krémet kapunk. Amikor kezd sűrűsödni, akkor csurgatjuk csak hozzá a citromok levét, valamint beleszórjuk reszelt héját is, hogy igazán intenzív legyen az íze. Amint besűrűsödött, a tűzről levéve hideg vízbe tesszük a habüstöt, hogy lehűljön a krém.
Közben összeállítjuk a tejfölös krémet. A magas zsírtartalmú tejfölt porcukorral és reszelt citromhéjjal simára keverjük.
Száraz serpenyőben megpirítunk a szeletelt mandulát, félretesszük.
Amint kihűlt a citromkrém, rétegezzük a desszertünket: alulra kerül az összemorzsolt piskóta vagy keksz, ezután jöhet a citromkrém, majd az édes tejfölkrém, a tetejére a pirított mandula vagy kevés kekszmorzsa.
Fogyasztásig hűtőbe tesszük, de minimum 1-1,5 órát hagyjuk hűlni.
Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral,lágy margarinnal,hozzákeverjük a liszttel elkevert sütőport,joghurtot,és a citromot. Sütőpapírral bélelt tepsiben 170 C-on 20-25 per...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a nem meleg, olvasztott vajat és sütőporral elkevert lisztet is. A masszát két részre osztjuk és sütőpapírral fede...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1. A vízben felforralom a vajat és a kakaót, majd a tűzről lehúzom. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatom, az előzőekhez keverem. Ezután kerül bele a joghur...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 170 fokra. Keverjük el a tojást a cukorral és 90 g kókuszreszelékkel. Formázzunk 20 db kis diónyi golyót, tegyük őket egy sütőpapírral kikent tepsibe. Süs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű