50 dkg finom liszt
3 dkg élesztő
1 ek cukor
2 kk só
60 ml olaj
4 fej hagyma ( vegyesen lila, vörös)
2,5 dl langyos víz
Az élesztőt a vízzel felfuttatom, a hagymát az olajon megpirítom ( kicsit hagyom kihűlni), majd minden hozzávalót jól összegyúrok egy tálban, és kelni hagyom.
Amikor duplájára kelt, akkor kiöntöm gyúródeszkára, újból átgyúrom, és cipót formázok belőle.
A tetejét megkenem langyos vízzel, majd bevagdosom.
Előmelegített sütőben 160-170 fokon készre sütjük.
Szórhatunk a tetejére szezámmagot, napraforgómagot.
A cukkinit vékonyra szeljük, egy 25×25-ös tűzálló tálban elrendezzük. Leöntjük az olvasztott vajjal, megszórjuk kevés sóval és borssal. Lefedve 180 fokos sütőbe toljuk fél órára....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzeleteljük fel a káposztát. Úgy vágjuk össze, hogy a torzsa összetartsa a leveleket, mert különben szétesik A biztonság kedvéért, mindegyiket egy hústűvel össze lehet tűzni. V...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kockára vágott hagymát a kacszsíron dinsztelni kezdem, majd hozzáadom a felcsíkozott zöldpaprikát, darabolt paradicsomot. Mikor üveges lesz a tűzről levéve hozzáadom a pirospapri...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított kemény tojásokat jól összedaraboljuk, esetleg áttörjük. majd hozzáadjuk a darált, főtt sonkát, a margarint, az ízesítő anyagokat és habosra keverjük. A leveles tész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű