50 dkg finom liszt
3 dkg élesztő
1 ek cukor
2 kk só
60 ml olaj
4 fej hagyma ( vegyesen lila, vörös)
2,5 dl langyos víz
Az élesztőt a vízzel felfuttatom, a hagymát az olajon megpirítom ( kicsit hagyom kihűlni), majd minden hozzávalót jól összegyúrok egy tálban, és kelni hagyom.
Amikor duplájára kelt, akkor kiöntöm gyúródeszkára, újból átgyúrom, és cipót formázok belőle.
A tetejét megkenem langyos vízzel, majd bevagdosom.
Előmelegített sütőben 160-170 fokon készre sütjük.
Szórhatunk a tetejére szezámmagot, napraforgómagot.
A tojásokat felverjük és megsózzuk. Az olajat felmelegítjük. A kenyérszeletek mindkét oldalát megforgatjuk a tojásba, majd a forró olajban aranybarnára sütjük.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA gombák szárát kitördeljük, a kalapjukat jól megmossuk, lecsurgatjuk, majd a szár nyílásával felfelé zsírral kikent tepsibe tesszük. Fűszerezzük, vastagon megkenjük a kaporral el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót, a liszthez adjuk, és annyi vízzel gyúrjuk ki, hogy lágy kenyértészta állagú masszát kapjunk. Letakarva 1 órát kelesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA receptekben előforduló nem hivatalos mértékegységek Megnevezés Rövidítése Mennyisége 1 mokkáskanál mk. 1 ml 1 kávéskanál kk. 1 ml 1 teáskanál tk. 5 ml 1 gyermekkanál gyk. 10...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű