50 dkg finom liszt
3 dkg élesztő
1 ek cukor
2 kk só
60 ml olaj
4 fej hagyma ( vegyesen lila, vörös)
2,5 dl langyos víz
Az élesztőt a vízzel felfuttatom, a hagymát az olajon megpirítom ( kicsit hagyom kihűlni), majd minden hozzávalót jól összegyúrok egy tálban, és kelni hagyom.
Amikor duplájára kelt, akkor kiöntöm gyúródeszkára, újból átgyúrom, és cipót formázok belőle.
A tetejét megkenem langyos vízzel, majd bevagdosom.
Előmelegített sütőben 160-170 fokon készre sütjük.
Szórhatunk a tetejére szezámmagot, napraforgómagot.
Lássuk, az összetevők sem bonyolultak és az elkészítés is igen egyszerű, de az eredmény mégis gusztusos és ízletes vacsora. Vágjuk szeletekre a kenyeret! Kenjük meg mindegyiket vék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kézmeleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni. A lisztet és a sót szitáld egy nagyobb munkapultra vagy edénybe...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA tejet a habtejszínnel, a cukorral, vanília cukorral és a vajjal felmelegítjük, majd belekavarjuk a búzadarát és közepes tűzön, kevergetve készre főzzük. Tetejét ízlés szerint meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűgyűjtünk minél többfajta friss fenyőrügyet, szedhetünk hozzá friss tobozt is, otthon ötliteres befőttes üvegbe rétegezve rügy+toboz+cukor, amint kezd kissé összeszottyadni lehet új...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű