50 dkg finom liszt
3 dkg élesztő
1 ek cukor
2 kk só
60 ml olaj
4 fej hagyma ( vegyesen lila, vörös)
2,5 dl langyos víz
Az élesztőt a vízzel felfuttatom, a hagymát az olajon megpirítom ( kicsit hagyom kihűlni), majd minden hozzávalót jól összegyúrok egy tálban, és kelni hagyom.
Amikor duplájára kelt, akkor kiöntöm gyúródeszkára, újból átgyúrom, és cipót formázok belőle.
A tetejét megkenem langyos vízzel, majd bevagdosom.
Előmelegített sütőben 160-170 fokon készre sütjük.
Szórhatunk a tetejére szezámmagot, napraforgómagot.
Tedd az összetevőket egy mixerbe. Keverd közepes sebességen, amíg sima állagú nem lesz. Öntsd pohárba.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKimerem a liszteket es egy talban osszekavarom. Hozza adom a búzacsírát is. A kenyersutogepben, eloszor beleontom a langyos vizet,az olajat, es a citrom levet. Utana teszem a ta...
Elkészítési idő: 3 ora Nehézség: KönnyűA csicseriborsót öblítsük le hideg vízben, majd tegyük bele az aprítógépbe. Ekkor jöhet hozzá a tahini, a zúzott fokhagyma, a só, a citromlé, az olívaolaj és 7 evőkanálnyi a csicse...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű