1 hagyma
4 répa
2 petrezselyemgyökér
60 dkg vegyes gomba
1 csokor petrezselyem
2 ek pirospaprika
só
olaj
2 l víz
50 dkg főtt krumpli
12 dkg liszt
1 tojássárgája
1 mogyorónyi vaj
tejföl a tálaláshoz
A krumplit héjában megfőzzük sós vízben, lehúzzuk a héját, krumplinyomóval áttörjük, hagyjuk kihűlni.
A hagymát felaprítjuk. Egy nagyobb fazékban kevés olajat hevítünk, rádobjuk, üvegesre pároljuk.
A megtisztított, feldarabolt répát, gyökeret a hagymára dobjuk, majd a gombát is. Sózzuk, borsozzuk, addig sütögetjük, amíg elpárolog a gomba leve.
Ekkor félrehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, átforgatjuk, visszatesszük a tűzre, és rögtön felöntjük a vízzel.
Közepes lángon puhára főzzük benne a zöldséget nagyjából 40 perc alatt.
Amíg fő a leves, a kihűlt és áttört krumplit összegyúrjuk a liszttel, egy kevés sóval, a tojássárgájával és a vajjal. Épp csak addig dolgozzunk vele, amíg összeáll a tészta. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle.
Ha kész a leves, beleszórjuk a felaprított petrezselymet, beledobáljuk a gombócokat, és addig főzzük, amíg feljönnek a tetejére. Ekkor lezárhatjuk a tűzhelyet. Tejföllel tálaljuk.
A zöldségeket megtisztítjuk. A csontokat leforrázzuk, leöblítjük. A csontokat hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, sót, bors...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Tisztítás után a zöldségeket, a gombát és a hagymákat aprítom. Felhevített vajban magas hőfokon a zöldségeket a hagymákkal addig párolom, ameddig nagyja levét elpáro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzőedényben forrósítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta az apró kockákra vágott vöröshagymát. Öntsd fel a paradicsomszósszal és a vízzel. Sózd, borsozd, ízesítsd a fűszere...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A hagymát apróra vágjuk, és a zsiradékban üvegesre pároljuk. 2. A tűzről levesszük, megszórjuk pirospaprikával. 3. A kis kockákra vágott marhahúst hozzáadjuk, átkeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz