1 hagyma
4 répa
2 petrezselyemgyökér
60 dkg vegyes gomba
1 csokor petrezselyem
2 ek pirospaprika
só
olaj
2 l víz
50 dkg főtt krumpli
12 dkg liszt
1 tojássárgája
1 mogyorónyi vaj
tejföl a tálaláshoz
A krumplit héjában megfőzzük sós vízben, lehúzzuk a héját, krumplinyomóval áttörjük, hagyjuk kihűlni.
A hagymát felaprítjuk. Egy nagyobb fazékban kevés olajat hevítünk, rádobjuk, üvegesre pároljuk.
A megtisztított, feldarabolt répát, gyökeret a hagymára dobjuk, majd a gombát is. Sózzuk, borsozzuk, addig sütögetjük, amíg elpárolog a gomba leve.
Ekkor félrehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, átforgatjuk, visszatesszük a tűzre, és rögtön felöntjük a vízzel.
Közepes lángon puhára főzzük benne a zöldséget nagyjából 40 perc alatt.
Amíg fő a leves, a kihűlt és áttört krumplit összegyúrjuk a liszttel, egy kevés sóval, a tojássárgájával és a vajjal. Épp csak addig dolgozzunk vele, amíg összeáll a tészta. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle.
Ha kész a leves, beleszórjuk a felaprított petrezselymet, beledobáljuk a gombócokat, és addig főzzük, amíg feljönnek a tetejére. Ekkor lezárhatjuk a tűzhelyet. Tejföllel tálaljuk.
A MAGGI Paradicsomlevest 1/2 l hideg vízbe keverjük. Időnként megkeverve 5 percig lassú tűzön főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A hozzávalókat apróra vágjuk, a MAGGI Paradics...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa megfőtt a sonka a lében, akkor lehűtjük a kuktát hideg víz alatt, a sonkát kivesszük belőle. Ha zsíros, akkor két-három kanál ecetet teszünk hozzá a léhez. A beáztatott babot b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűz olívaolajon megpároltam az összekockázott nagy hagymát kb. 3-4 percig, majd rátettem a sárgarépát, a felszeletelt vagy legyalult fejes káposztát és a szárzellert. 2 percig piríto...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűvajat, 80 ml vízzel felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a reszelt sajtot, folyamatosan keverjük. A tűzről levéve, belekeverjük a tojást, sóval, borssal, szerecsendióval íze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű