Hab:
5 tojásfehérje
6 ek cukor
csipet sót
Málnahab:
3 dl habtejszín
málnaszirup /málnaszörp
5 tojásfehérjét a cukorral, és a csipet sóval kemény habbá verem, majd tortaformába öntöm , és a tetejére csúcsokat kreálok, és ezt 180 fokos sütőben 20-25 percig sütöm.
3 dl habtejszínt keményre verek, és folyamatosan csurgatom hozzá a málnaszirupot, vagy a málnaszörpöt, míg rózsaszín habot kapok.
Ha a habcsók kihűlt , leszedem a tortaforma peremét , és ráhalmozom a málahabot a közepére.
Egész eprekkel és finomra darált mandulával díszítem.
A cukrot, a vajat és a tojásokat simára keverjük, majd belekeverjük a többi hozzávalót és a sütőporral elkevert lisztet. A végén beleforgatjuk a csoki darabokat is. A formákat kik...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. A többi hozzávalóval elkeverjük és sütőpapíros tepsibe öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűA kihűlt tésztát annyi vajjal és sajtkrémmel keverjük ki, amennyitől a tészta puha, formázható, de nem szétfolyós lesz. Akkor jó, ha a megformázott golyó 20 perc után sem veszíti e...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA lisztben elkeverjük a sót, sütőport, édesítőt hozzáadjuk a ghi vajat, elmorzsoljuk. Ezután a tojássárgákat, citromlevet is hozzátesszük, összegyúrjuk. Folpackba c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű