Hab:
5 tojásfehérje
6 ek cukor
csipet sót
Málnahab:
3 dl habtejszín
málnaszirup /málnaszörp
5 tojásfehérjét a cukorral, és a csipet sóval kemény habbá verem, majd tortaformába öntöm , és a tetejére csúcsokat kreálok, és ezt 180 fokos sütőben 20-25 percig sütöm.
3 dl habtejszínt keményre verek, és folyamatosan csurgatom hozzá a málnaszirupot, vagy a málnaszörpöt, míg rózsaszín habot kapok.
Ha a habcsók kihűlt , leszedem a tortaforma peremét , és ráhalmozom a málahabot a közepére.
Egész eprekkel és finomra darált mandulával díszítem.
A hozzávalókat összekeverjük, majd a margarinozott, lisztezett tepsibe öntjük (én csak sütőpapírral béleltem ki a tepsit). Megszórjuk a tetejét gyümölccsel. Ha nem elég lágy a tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukor felével keményre felverjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a maradék cukrot és a vizet, majd a kemény habba forgatjuk felváltva a sütőporos l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket összekeverve, nokedli szerű tésztát kapunk! Muffin papírsütőbe adagoljuk a tésztát, 200 C-on megsütjük. Utána, ék alakban kivágjuk a kalapját, félretesszük. Egy Oetker van...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrom, majd 2 felé osztom, végül az egyiket nyersen lereszelem egy tepsibe. A túrót a cukrokkal és a tojássárgájával összekeverem. A tojásfehérjéket kemé...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű