Hab:
5 tojásfehérje
6 ek cukor
csipet sót
Málnahab:
3 dl habtejszín
málnaszirup /málnaszörp
5 tojásfehérjét a cukorral, és a csipet sóval kemény habbá verem, majd tortaformába öntöm , és a tetejére csúcsokat kreálok, és ezt 180 fokos sütőben 20-25 percig sütöm.
3 dl habtejszínt keményre verek, és folyamatosan csurgatom hozzá a málnaszirupot, vagy a málnaszörpöt, míg rózsaszín habot kapok.
Ha a habcsók kihűlt , leszedem a tortaforma peremét , és ráhalmozom a málahabot a közepére.
Egész eprekkel és finomra darált mandulával díszítem.
A tojásokat az átszitált kakaót és a cukrot egy fém tálba tesszük és hidgen csomómentesre keverjük. Jobb habverővel. Egy olyan lábasba ami jól pászol a keverőtál alá vizet teszü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojás sárgáját, a cukrot és a lágy margarint keverjük habosra. A lisztet, sütőport és a kakaót vegyítsük össze. Adjuk a habos krémhez a tejet, keverjük össze, majd tegyük hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet, margarint, porcukrot és a rumot egy tálban összegyúrjuk. Egy kicsi, 5 cm átmérőjű teaszűrőbe (vagy kicsi merőkanálba) nyomkodunk a tésztából. Ez lesz a gomba k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A sütőtököt feldaraboljuk, tepsibe tesszük és a sütőben puhára sütjük. Kihűtjük, majd villával a tökhúst összetörjük. 2. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. 3. Egy kb. 20×35 ce...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű