Hab:
5 tojásfehérje
6 ek cukor
csipet sót
Málnahab:
3 dl habtejszín
málnaszirup /málnaszörp
5 tojásfehérjét a cukorral, és a csipet sóval kemény habbá verem, majd tortaformába öntöm , és a tetejére csúcsokat kreálok, és ezt 180 fokos sütőben 20-25 percig sütöm.
3 dl habtejszínt keményre verek, és folyamatosan csurgatom hozzá a málnaszirupot, vagy a málnaszörpöt, míg rózsaszín habot kapok.
Ha a habcsók kihűlt , leszedem a tortaforma peremét , és ráhalmozom a málahabot a közepére.
Egész eprekkel és finomra darált mandulával díszítem.
A felsorolt hozzávalókat összekeverjük. Egy tepsit kivajazunk-lisztezünk, beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Porcukorral tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaphoz összegyúrjuk a hozzávalókat, és egy tortaforma aljába nyomkodjuk. (18 cm-es formát használtam, kibéleltem sütőpapírral) Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet. A krém...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA 6dl tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a 4 kanál cukrot és meglangyosítjuk. dscn1308.JPG dscn1310.JPG Belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni kb. 10 percig. dscn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA grízt, a cukrot és a vaníliát tegyük egy tálba és adjuk hozzá a vizet, keverjük össze és tegyük legalább 1 órára a hűtőbe. Mikor kiveszed a hűtőből, keverd hozzá a kakaót és az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű