4 bögre apró kockára vágott alma ,
1/2 bögre magozott meggy (befőtt),
1/2 bögre apróra vágott dió,
3/4 bögre kristálycukor,
2 bögre finomliszt,
1/2 bögre étolaj,
4 egész tojás,
1 kk. fahéj,
1 kk. sütőpor,
1 kk. szódabikarbóna
A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. A többi hozzávalóval elkeverjük és sütőpapíros tepsibe öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
1 bögre meggyel készítettem, nem féllel, de legközelebb felesben készítem az almával. A bögrém 2.5 dl volt. Nekem 30 perc alatt megsült. 23 * 31 cm-es tepsiben készült.
Elkészítése: A tészta hozzávalóit jól dolgozzuk össze, a meggyszemek kivételével. A jól összedolgozott tésztából diónyi golyókat formálunk, úgy hogy minden golyóba beledugunk egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta A hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Ha szükséges a gyúrás során,mert túl ragadós a tészta, közben finoman, kevés kókuszliszttel még megszórhatjuk és gyúrjuk....
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű1. A káposztát lereszeljük, és az olajon megdinszteljük a cukorral, sóval és borssal. Kihűtjük. 2. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. 3. A lisztet tálba szitáljuk,...
Elkészítési idő: fél nap Nehézség: Közepes1. A tejet langyosítjuk, az egyik 1 dl tejben elkeverünk 1 kk cukrot, az élesztőt és 1 ek lisztet, majd hagyjuk 2x-esére megkelni. A másik 1 dl tejben elkeverjük a 6 tojássárgáját...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes