Családireceptkönyv.hu

Olasz paradicsomleves


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 sárgarépa
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
húsleves alaplé
200 g hámozott paradicsomkonzerv
8 db paradicsom (hámozva)
friss bazsalikom

bors
1 tk cukor
parmezán

Elkészítés:


A hagymát, fokhagymát, felaprított sárgarépát egy kis olajon megpirítom, majd kis vízzel felöntöm, és fedő alatt párolom.
Felöntöm a húsleves alaplével, hozzáadom a konzervet, és a hámozott friss paradicsomot is, fűszerezem, majd addig főzöm, míg a répa megpuhul.
Ezután összeturmixolom, parmezánnal,pár csepp tejszínnel és friss bazsalikommal tálalom..

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Burgonyakrémleves baconchipsszel
Burgonyakrémleves baconchipsszel

1. Olajon megpirítjuk a hagymát a fokhagymával együtt. Majd hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát is. 2. Sózzuk-borsozzuk, és jól átkeverjük, majd rádobunk 2 darab babérlevelet, é...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Kapros gombócleves
Kapros gombócleves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Konyakos vadhúsleves
Konyakos vadhúsleves

A húst kicsontozzuk, leöblítjük, leszárítjuk, és kis kockákra vágjuk. A csontját megmossuk, fél liter vízben pici sóval feltesszük főni. Amikor forr, lehabozzuk, és kis lángon,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
TAVASZI ZSENGE ZÖLDBORSÓ LEVES
TAVASZI ZSENGE ZÖLDBORSÓ LEVES

1. A zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. 2. Kevés zsiradékon puhára pároljuk a vöröshagymát, és hozzáadjuk felkockázott zöldségeket és a zöldborsót. Sózzuk, borsozz...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk