2 sárgarépa
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
húsleves alaplé
200 g hámozott paradicsomkonzerv
8 db paradicsom (hámozva)
friss bazsalikom
só
bors
1 tk cukor
parmezán
A hagymát, fokhagymát, felaprított sárgarépát egy kis olajon megpirítom, majd kis vízzel felöntöm, és fedő alatt párolom.
Felöntöm a húsleves alaplével, hozzáadom a konzervet, és a hámozott friss paradicsomot is, fűszerezem, majd addig főzöm, míg a répa megpuhul.
Ezután összeturmixolom, parmezánnal,pár csepp tejszínnel és friss bazsalikommal tálalom..
A zsírban a lisztet megpirítom, az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem benne, a köményt megpattogtatom rajta. Meghintem őrölt paprikával, felöntöm 2 l vízzel. Sózom, borsozo...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesa gyümölcsöket a cukorral fahájjal feltesszük főni... a pudingot elkeverjük a tejföllel és annyi vizet adva hozzá hogy folyékony masszát kapjunk és ha a gyümölcsök már puhák hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát 2-3 evőkanálnyi felhevített olajon, közepes lángon, pirítsuk aranybarnára. Eközben mossuk meg a sertéscombot, és vágjuk kis kockákra. Adjuk hagymához, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leszedett csalánleveleket (egészséges, fiatal, tiszta) 6-8 vízben áztatod-mosod, mert még a legvédettebb helyeken is tele van porral, rovarokkal, stb, hiszen érthető okból senki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű