menu

Családireceptkönyv.hu

BURGONYAKRÉM LEVES


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


» 1 fej vöröshagyma
» 1 dl joghurt
» 50 dkg burgonya
» 1 csipet só
» 1 csipet bors

Elkészítés:


A burgonyát meghámozom, megmosom, kockára vágom. Hozzáadom az apróra vágott hagymát, felöntöm 6 dl vízzel és ízesítem a fűszerekkel. Ha a burgonya megfőtt, behabarom a joghurttal, meghintem zöldpetrezselyemmel. Botmixerrel krémes állagúra turmixolom.

BURGONYAKRÉM LEVES

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: keria
Marhahúsleves
Marhahúsleves

Feltesszük főni a csontot a hússal annyi vízben, ami ellepi, sózzuk. Forrás után lassan főzzük egy órán át, közben lyukas kanállal lemerjük a habot. Közben megtisztítjuk a zöldsé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar rántott leves/tojás leves
rántott leves/tojás leves

A zsiradékot a liszttel megpirítom /rózsaszínűre/. A tűzről levéve hozzáadom a fűszereket. Felöntöm a vízzel és csomómentesre, állandóan kevergetve felforralom. Ezután beleütöm a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Beatrix
Bableves füstölt hússal
Bableves füstölt hússal

A babot előző este átválogatjuk és beáztatjuk langyos vízbe. Másnap a füstölt csülköt feltesszük főni. Amíg fő, megtisztítjuk a zöldségeket és karikára vágjuk. 10 perc fövés után...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkeraguleves petrezselymes galuskával
Csirkeraguleves petrezselymes galuskával

A főzésre előkészített csirkedarabokat kicsontozzuk, csak a szárnyak végét és a hátát hagyjuk egyben. Fazékba tesszük, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy a hústól számítva egysz...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk