4 személyre:
• 1 fej vöröshagyma
• olaj
• 30 dkg csípős kolbász
• 1-1 szál sárga- és fehérrépa
• 2 darab paradicsom
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 liter húsleves (kockából is készíthető)
• só, bors
• 25 dkg fehér bab (konzerv) tejföl a tálaláshoz
A tisztított hagymát vágjuk apróra, dinszteljük meg kevés olajon. Adjuk hozzá a felkarikázott csípős kolbászt, pirítsuk zsírjára. Tegyük bele a tisztított, felszeletelt sárgarépát, fehérrépát, a félbevágott paradicsomot, az aprított fokhagymát, majd öntsük fel a húslevessel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt főzzük puhára a zöldségeket. Végül tegyük bele a leszűrt babot, és még egyet forraljunk a levesen. Tegyük a kivájt cipókba, tejföllel kínáljuk.
Vöröshagyma, apró kockára kell vágni, lepirítani olajon, miután megpárolódott, két gerezd fokhagymát rányomni, átpirítani. Egy ek liszt, azt is fehéredésig pirítani. Pirospapriká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZsírban a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, majd a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük benne. Zúzott fokhagymát, csipet köményt teszünk hozzá, majd a tűzről lehúzva, hogy h...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFazékban az olajon megfuttatjuk a felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát és kevergetve megpirítjuk. A tűzről levéve pirospaprikával, köménnyel, zúzott fokhagymával és sóv...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA zsíron üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát. A marhanyakat kockákra vágjuk fel, és tegyük a hagymára. Keverjük jól össze, és hagyjuk, hogy kicsit megpiruljon a hús. Ezut...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes