4 személyre:
• 1 fej vöröshagyma
• olaj
• 30 dkg csípős kolbász
• 1-1 szál sárga- és fehérrépa
• 2 darab paradicsom
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 liter húsleves (kockából is készíthető)
• só, bors
• 25 dkg fehér bab (konzerv) tejföl a tálaláshoz
A tisztított hagymát vágjuk apróra, dinszteljük meg kevés olajon. Adjuk hozzá a felkarikázott csípős kolbászt, pirítsuk zsírjára. Tegyük bele a tisztított, felszeletelt sárgarépát, fehérrépát, a félbevágott paradicsomot, az aprított fokhagymát, majd öntsük fel a húslevessel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt főzzük puhára a zöldségeket. Végül tegyük bele a leszűrt babot, és még egyet forraljunk a levesen. Tegyük a kivájt cipókba, tejföllel kínáljuk.
1. A káposztát kicsit összevágjuk, a sonkát felkockázzuk, a kolbászt karikára vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát, rádobjuk a sonkát és kicsit együtt pirít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lábasban hevítsd fel az étolajat. Forró legyen, de ne túlhevített! Tedd bele a köménymagot, fokhagymát, lisztet és alaposan keverd el. Ha a liszt sima és felhabzott, azonnal mehe...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagyma héját nem távolítjuk el teljesen, maradjon rajta egy kevés, szebb lesz tőle a leves színe. A csontokat nagyobb szűrőbe rakjuk, és lobog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, enyhén sós vízben puhára főzzük. A főző lében hagyunk egy kevés burgonyát, felöntjük további másfél liter vízzel, beletesszük a megmosott pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű