Családireceptkönyv.hu

Rebarbarás eperszörp


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg eper eper
20 dkg reberbara
30 dkg cukor

Elkészítés:


Az epret megmostam, feldaraboltam. A rebarbaráról lehúztam a vékony héját, feldaraboltam. Mindent egy fazékba tettem és rászórtam a cukrot. Pár órát hagytam így állni. Majd az egészet elkezdtem lassú tűzön főzni. Mikor már szépen rotyogott, a cukor is tutira felolvadt benne, akkor elkezdtem a levét leszedni egy merőkanállal, és átszűrni egy tiszta üvegbe. Lezártam, és félretettem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Hűtőben pár napig eláll, de garantáltan gyorsan elfogy. :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Mézes diópálinka
Mézes diópálinka

A diót nagyon alaposan megmossuk, összevágjuk, majd beletesszük a pálinkába. Az alkoholban ázó diót hagyjuk lezárt tető alatt kb 2 hétig. 2 hét után lazán törjük össze a szegfűs...

Elkészítési idő: 3-4 hét
Nehézség: Közepes
share
Avatar Forró csokoládé
Forró csokoládé

A csokoládét apró darabokra törjük, hozzáöntjük a tejszínt és 1,5 dl tejet. Alacsony hőmérsékleten elkezdjük melegíteni. Folyamatosan kevergetve melegítjük, amíg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabtejes gyümölcsshake
Zabtejes gyümölcsshake

A hozzávalókat egy turmixolásra alkalmas edénybe öntjük, és annyi vízzel öntjük még fel, amennyi éppen ellepi. Váratlanul összeturmixoljuk. Annyi vízet adjunk még hozzá, amilyen...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk