Családireceptkönyv.hu

Rebarbarás eperszörp


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg eper eper
20 dkg reberbara
30 dkg cukor

Elkészítés:


Az epret megmostam, feldaraboltam. A rebarbaráról lehúztam a vékony héját, feldaraboltam. Mindent egy fazékba tettem és rászórtam a cukrot. Pár órát hagytam így állni. Majd az egészet elkezdtem lassú tűzön főzni. Mikor már szépen rotyogott, a cukor is tutira felolvadt benne, akkor elkezdtem a levét leszedni egy merőkanállal, és átszűrni egy tiszta üvegbe. Lezártam, és félretettem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Hűtőben pár napig eláll, de garantáltan gyorsan elfogy. :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Porosz medvefogó
Porosz medvefogó

A mézet kissé felmelegítjük, összekeverjük a többi hozzávalóval, majd palackba töltjük.

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas zölddiólikőr
Fahéjas zölddiólikőr

2 db jól záródó, literes dunsztosüveget jól kimosunk. A diót alaposan megmossuk, vékonyan felszeleteljük (gumikesztyűben, mert különben jól megfogja a kezet). A hozzávalókat igaz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándorné
Spanyol bólé
Spanyol bólé

Minden gyümölcsöt lehetőleg egyenlő nagyságú kockára vágunk. A ribizliket leszárazzuk, megmossuk. Beletesszük egy nagyobb tálba, ráöntjük a sangria gyümölcsbort. Ráfacsarjuk a lim...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
BODZASZÖRP *
BODZASZÖRP *

A vizet felforraljuk, hozzáadjuk először a cukrot, majd a citromsavat, és mérsékelt tűzön, gyakori kevergetés mellett addig forraljuk, amíg a cukor teljesen feloldódik. (Ha esetleg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk