80 dkg eper eper
20 dkg reberbara
30 dkg cukor
Az epret megmostam, feldaraboltam. A rebarbaráról lehúztam a vékony héját, feldaraboltam. Mindent egy fazékba tettem és rászórtam a cukrot. Pár órát hagytam így állni. Majd az egészet elkezdtem lassú tűzön főzni. Mikor már szépen rotyogott, a cukor is tutira felolvadt benne, akkor elkezdtem a levét leszedni egy merőkanállal, és átszűrni egy tiszta üvegbe. Lezártam, és félretettem.
Hűtőben pár napig eláll, de garantáltan gyorsan elfogy. :)
A tököt sütőben puhára sütjük (vagy a maradékot felhasználjuk). A húsát kikaparjuk a héjából, egy edénybe tesszük. Kis tejet és a vaníliás cukrot hozzáadjuk, botmixerrel pürésítj...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűAz epret alaposan megmossuk, leszárítjuk. A hozzávalókat tálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. Poharakba öntve, jól lehűtve tálaljuk. Tipp: az italt bármilyen gyümölccsel el...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA tisztított gyömbért kisebbre daraboljuk, majd egy aprítógépben pici víz hozzáadásával pépesítjük. Felforraljuk a többi vizet, és hozzáadjuk a cukrot. Ha újra felforrt, belekever...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű◾️A citromfű és a mentaleveleket leszedjük a szárról és megtisztítjuk őket. ◾️Ráöntjük a vizet, belekarikázzuk a citromot és hagyjuk egy napot állni. ◾️A nátrium-benzoátot kb. 10...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű