1 csomag leveles tészta
45 dkg sütőtök
20 dkg spenót
20 dkg natúr sajtkrém
3 fej fokhagyma
1 ág friss rozmaring
5 dkg vaj
só
bors
1 tojás a pite megkenéséhez
A spenótot megtisztítjuk, és kevés vajon, aprított fokhagymával pár perc alatt megpároljuk. Pillanatok alatt összeesik a spenót.
Az elősütött tésztára rétegezzük a vékonyan szeletelt sütőtököt, meghintjük aprított rozmaringgal, erre jön a fokhagymás spenót, majd a sajtkrém, több rétegben is tehetjük, amíg el nem fogynak.
A maradék tésztát kinyújtjuk, befedjük vele a zöldséges pitét,felvert tojással kenjük meg a tetejét, így szép fényesre, barnára tud sülni.
180 fokos előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.
A leveles tésztát, miután kiolvadt, enyhén lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd derelyevágóval, vagy késsel két ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A virsliket két, vagy ha ho...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: KönnyűSajnos kisebbik fiam Bence nem él velem, de ismerve az ízlését biztos, hogy kedvence lesz az alábbi kifli, ezért is neveztem el róla ezt a receptet. Remélem, mihamarabb találkozok...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tejfölben simára keverjük az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót és a reszelt sajtot, elmorzsolunk benne először csak 20 dkg vajat, majd összegyúrjuk az élesztős tejföllel. Nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval és 20 dkg reszelt sajttal, majd a szobahőmérsékletű margarinnal és a tejföllel elmorzsoljuk. Lágy tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett gyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű