200 g Szafi Free nokedli lisztkeverék (Szafi Free nokedli lisztkeverék ITT!)
35 g gluténmentes sörélesztőpehely (gluténmentes sörélesztő pehely ITT!)
2 g Szafi Reform füstsó (Szafi Reform füstsó ITT!)
3 g Szafi Reform himalaya fehér só (Szafi Reform himalaya fehér só ITT!)
25 g fehérborecet (fehérborecet ITT!)
130 g szobahő mérsékletű víz
+2 g Szafi Free nokedli lisztkeverék a gyúráshoz
Mérjük ki külön edénybe a száraz és folyékony hozzávalókat.
Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.
Pihentessük 10 percig.
Ezután lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát.
Osszuk el 39 db kb. féldiónyi kis gombócokra.
Sütése:
Melegítsük elő az elektromos tallérsütőt és kettesével rakjuk bele a tésztát.
20 másodpercig nyomjuk össze a formát, majd 1,5 percig süssük tovább. (Ha már kezd barnulni jó, figyelni kell mert elég elég rövidebb idő is vagy kell még néhány plusz másodperc.)
Ekkor még kissé puha, de mire kihűl megkeményedik.
Vékony tésztájú, jó ropogós lesz.
A nyers tésztát tovább lehet ízesíteni köménnyel, borssal.
Tápértékei darabonként:
Energia: 20 kcal
Fehérje: 0,9 g
Zsír: 0,2 g
Szénhidrát: 3,5 g
Tápértékei 100 grammonként:
Energia: 312 kcal
Fehérje: 13,6 g
Zsír: 2 g
Szénhidrát: 54 g
Ára: 215 Ft
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a vizet. Jól elkeverjük. Kiolajozott muffin formába töltjük kb. 3/4-éig. 180 fokon 30 percig sütjük.
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, cukrot, tojásokat, kefirt, olajat pogácsa keménységűre gyúrjuk, hozzáadjuk az élesztőt. 8 cipót készítünk, és 8 nagy lapos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfutatjuk -az össszes anyagot összekeverjük Kivétel a tepertöt -a tésztát elkezdjük dagasztani -letakarjuk és kelesztjük 30-40- percig -ezután kinyújtjuk el...
Elkészítési idő: 160 perc Nehézség: Nehéz