Tésztája:
50 dkg liszt, 25 dkg margarin, ,2 tojássárgája, 3 dl tejföl, kevés só.
Összegyúrás után 1 órát pihentetjük, vékonyra kinyújtjuk,
pogácsát szaggatunk belőle.
Tojássárgájával megkenjük, sütjük.
Krém:
fél liter tej, 8 dkg liszt, 8 dkg reszelt sajt,
2 tojás, só.
Tészta:
Összegyúrás után 1 órát pihentetjük, vékonyra kinyújtjuk,
pogácsát szaggatunk belőle.
Tojássárgájával megkenjük, sütjük.
Krém:
Ezeket kikeverjük simára, és sűrűre főzzük.
A tűzről levesszük, és tovább keverjük,
teszünk bele 8-10 dkg margarint. A krémet 2 pogácsa
közé kenjük úgy, hogy kicsit ki is folyjon közülük,
és reszelt sajtban megforgatjuk.
A lisztet elkevertem a sóval és az élesztővel, majd az összes további hozzávalóból összeállítottam a tésztát, megcsorgattam az olajjal és lefedtem. 10 perc múlva könnyedén, selymes...
Elkészítési idő:Az 5 dkg sajton kívül egy kevés mák és szezámmag a szóráshoz, egy felvert egész tojás a kenéshez. A tésztát előző nap célszerű összekészíteni, de legalább 3 órával sütés előtt....
Elkészítési idő: 30-60 percKelt tésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban. 1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a...
Elkészítési idő: