50 dkg darált keksz
3 evőkanál kakaó
25 dkg sütőmargarin (olvasztva)
2 dl langyos tej
25 dkg cukor
rumaroma
2 evőkanál olaj
10 dkg étcsokoládé
A kekszet a kakaóval összekeverem, beleöntöm a margarint, majd a langyos tejbe kevert cukrot és rumaromát (ízlés szerint). Ezt a masszát úgy 25x35-40 cm tálcára, vagy jénai tepsibe terítem egyenletesen, majd fakanállal lenyomkodom, hogy sima legyen a teteje. Forralt vízen felolvasztom az étcsokit az olajjal, amit az előzőleg elkészített masszára öntök és elsimítom. 20 percig hűtőbe rakom, utána 3x3 centis kockákra vágom (vagy bármilyen méretűre).
A krémet összekeverjük a cukorral, majd a tejjel és felverjük a csomagoláson lévő leírás szerint. Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot. Egy süteményformába rakunk egy réteg kek...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérjük, hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összekeverjük és addig adunk hozzá kávét hogy formázható masszát kapjunk. Nedves alufólia lapon kinyújtjuk, laposra nyomkodjuk. Kikeverjük a krémet és a kakaós rétegre si...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű