500 g Fussili tészta
250 g koktélparadicsom
1 db kígyóuborka
szárított paradicsom
petrezselyem
fél citrom
fetasajt
2 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
só
bors
A tésztát megfőzöm.
Összekeverem az összenyomott fokhagymát, olívaolajat, fél citrom levét, és az ízlés szerinti sót, borsot. Ez lesz az öntet.
A felszeletelt uborkát, félbevágott koktélparadicsomot, és a petrezselymet hozzáadom a kész tésztához, ráöntöm az öntetet, majd összekeverem.
Szárított paradicsomcsíkokkal, fetasajttal, és petrezselyemmel tálalom.
Hagyma - hús - fokhagyma, só, fűszerek - paradicsomszósz - 10-15 perc
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA spagettit forró, sós vízben kifőzzük. A párizsit apróra daraboljuk. A hagymát felaprítjuk, olajon megdinszteljük, pici pirospaprikával megszórjuk, majd rátesszük a párizsit, kic...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát lereszeljük, sózzuk, majd olajon megpirítjuk. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és elkeverjük egy-két kanál olajjal. Utána hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűFeltesszük a tészta főzővizét, ha felforrt, beletesszük a tésztát, sózzuk, és néha megkeverve megfőzzük a tésztát, és félretesszük. Olajon elkezdjük sütni a szalonna csíkokat a vö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű